Z fotografií na Facebooku je patrné, že paní Leona s manželem věnovali své dceři veškerou lásku a péči. Bez dozoru ji nenechali ani v pondělí, kdy dívka zmizela. Maminka ji ráno odvezla do školy a ve čtyři hodiny, tedy půl hodiny před tím, než se měla její dcera dostavit do hudebky, s ní telefonovala.

Když však pro ni přijela, zjistila, že se Julinka na kroužek vůbec nedostavila. Okamžitě tedy obvolala kamarádky a hledala ji po celém městě. V 19 hodin nakonec zalarmovala policii, která vyhlásila pátrání.

O obavě z toho, že by si dívka mohla vzít život, se ale v policejní výzvě nic nepsalo, byť to kriminalisté v podobných případech dělají. Nezmiňovala to ani matka na svém Facebooku, kde prosila o pomoc s pátráním. Je proto pravděpodobné, že při posledním telefonátu s maminkou žádný takový signál Julinka nedala.

Jisté je, že od supermarketu Globus, kde lokalizovali její telefon, se vydala do nedalekého lesíka u letiště, kde zatím neznámým způsobem a neznámo kdy spáchala sebevraždu. V jejím batůžku pak kriminalisté mezi osobními věcmi našli dopis na rozloučenou. Julinčini rodiče, kteří jsou od nálezu jejího těla v péči lékařů, tak už znají důvod, který jejich dceru k tak zoufalému činu vedl.

"U dětí je velmi obtížné odhadnout, že se pokusí o sebevraždu, často u nich jde o zkratové jednání a figuruje zde velká řada věcí, které dítě mohou postrčit na tu dobrou či špatnou stranu. Dospělý dává signály, že chce pomoc, ale u dítěte to může být ze vteřiny na vteřinu – zvlášť u dívky v tomto věku," uvedl pro Blesk.cz dětský psycholog Jiří Novák.

"Často ani nechtějí zemřít, bývá to demonstrace – doufají, že je rodiče najdou a zachrání. Je to prostě jen nešťastná náhoda," prohlásil Novák, podle kterého mohlo být v Julinčině věku spouštěčem prakticky cokoli. "Mohla se pohádat s kamarádkou, mohla to být nešťastná láska nebo ztráta důvěry, prostě cokoliv," řekl Blesk.cz.