Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ředitelství silnic a dálnic nešetří: Za studii o zvířátkách dají 800 tisíc

800 tisíc za studii o ohrožené fauně a flóře na tříkilometrovém úseku není nic levného
800 tisíc za studii o ohrožené fauně a flóře na tříkilometrovém úseku není nic levného  (Autor: Google Maps)
Autor: dce - 
14. dubna 2015
18:19

Tři kilometry obchvatu u Otrokovic se prodraží o 800 tisíc korun. Proč? Kvůli studii o místní fauně a flóře. Jenže podobný materiál by mohl stát až desetkrát méně. 

Zda v úseku chystaného obchvatu u Otrokovic žijí chránění živočichové, bude zjišťovat nový průzkum, který si objednalo Ředitelství silnic a dálnic. A za opravdu pěknou sumičku – 800 tisíc korun. A to je prý ta nejlevnější varianta.

„Do výběrového řízení se přihlásily tři firmy. Vybrali jsme tu nejlevnější, byl to standardní postup,“ uvedl podle serveru iDNES.cz šéf zlínské pobočky ŘSD Karel Chudárek. Jenže odborníci tvrdí, že podobná studie by měla stát do sto tisíc korun. „Pokud to někdo umí udělat levněji, mohl se do výběrového řízení přihlásit,“ dodal Chudárek.

Na úseku, který měří tři kilometry, se průzkum už jednou dělal. Ten nový má jeho výsledky potvrdit. Situaci ale pouze ověřuje, není tedy důvod, aby byla cena tak vysoká. Navíc před pěti lety za podobnou studii na úseku osmnácti kilometrů zaplatilo ŘSD jen 116 tisíc korun!

gabreta ( 14. dubna 2015 23:40 )

Zaplatí se výzkum křečka a pak nezbyde na dálnici!! Proč průzkum neudělají přírodovědci ve vlastní režii?? Bože co my jsme za národ.

maruch ( 14. dubna 2015 20:35 )

Všude samej tunel.Hova.da

Zobrazit celou diskusi