Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Americké letadlo muselo nouzově přistát: V zavazadlovém prostoru jim usnul muž

Autor: ČTK - 
14. dubna 2015
15:23

Neobvyklý důvod k nouzovému přistání sdělil v pondělí 170 lidem na palubě pilot letadla mířícího ze Seattlu do Los Angeles, v jehož podlaze se po vzletu začaly ozývat podivné dunivé zvuky. Znepokojení cestující se dozvěděli, že v zavazadlovém prostoru je člověk. Po přistání se zjistilo, že jde o zaměstnance servisní firmy, který během práce usnul. Z incidentu vyvázl podle agentury AP zcela zdráv. 

Let společnosti Alaska Airlines se sotva odlepil od země, když někteří cestující první třídy v přední části letadla upozornili palubní personál na hluk vycházející z prostoru pod jejich nohama. Ve změti zvuků, které slyšeli i piloti, bylo možno rozeznat i volání o pomoc a kapitán se okamžitě rozhodl pro návrat na mezinárodní letiště v Seattlu. 

Když technici otevřeli přední zavazadlový prostor, vyšel z něj muž, který od brzkého rána připravoval stroj k letu a v útrobách stroje usnul. Podle vyjádření aerolinek je tato část vnitřku stroje vytápěna a je v ní regulován tlak, takže muži nehrozilo bezprostřední zdravotní riziko. Nemocniční vyšetření vzápětí zjistilo, že neutrpěl žádnou újmu, poté podle aerolinek podstoupil test na přítomnost drog v těle. 

Podle amerických médií však za incidentem nejspíš stála prostá únava. Muž pracoval v letadle od páté hodiny ráno a měl skončit ve 14:30 místního času (23:30 SELČ), tedy devět minut před odletem stroje. Když ho však vedoucí jeho směny nějakou dobu předtím na pracovišti neviděl a na jeho SMS zprávu muž nereagoval, myslel si, že odešel domů o něco dříve. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ejvm1712 ( 14. dubna 2015 15:50 )

Amíci jsou všichni praštění.

Zobrazit celou diskusi