Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krokodýl na 11. jamce: Golfistovi prokousl nohu

Golfistu pokousal krokodýl - ilustrační foto
Golfistu pokousal krokodýl - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
14. dubna 2015
09:05

Golf je považován za poklidný, relaxační sport, kde největší riziko představuje zásah zbloudilým míčkem. Pokud se ovšem v jezírku na jedenácté jamce nezabydlí krokodýl. A když ho vyrušíte dobře mířeným míčkem, můžete skončit s prokousnutou nohou. Přesně to se stalo v Austrálii.

Neštěstí se stalo v pondělí v australském turistickém středisku Port Douglas. 70letý golfista si vykračoval po greenu a směřoval k 11. jamce. Když odpálil, míček vyrušil v jezírku se skrývajícího krokodýla, který na muže zaútočil.

Podle místních zdrojů šlo o 1,2 metru dlouhého slanovodního krokodýla, kteří jsou v Austrálii chránění. Místní ochránci přírody se ho proto pokusí opatrně odchytit a přestěhovat na jiné místo, kde ho nebudou obtěžovat golfové míčky.

Pokousaný muž byl ve stabilizovaném stavu převezen do nemocnice, informovala agentura AP. Lékaři musejí dát pozor hlavně na riziko infekce, které je u krokodýlího kousnutí značné.

Krokodýli dorůstají až šestimetrové délky. Od roku 1971, kdy začali být v Austrálii chráněni zákonem, se tam jejich počet výrazně zvýšil.

cipisek134 ( 14. dubna 2015 09:52 )

Kroky si chtěl asi taky zahrát golf a ten golfista ho nechtěl nechat tak holt to kroky nenechal bez pomsty.

naidka ( 14. dubna 2015 09:11 )

Nebylo by lepší přemístit 11. jamku než krokodýla?

Zobrazit celou diskusi