Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Šimry, šimry, lechtal policista mrtvolu. Má průšvih jako vrata

Autor: shp, ČTK - 
14. dubna 2015
08:14

Úcta k mrtvému? Pro policistu Aarona Stringera věc neznámá. „Šimry, šimry,“ hlásal strážce zákona, když lechtal mrtvolu zastřeleného muže. Poté se mu dokonce pokoušel otevřít ústa, aby za něj mluvil. Má z toho samozřejmě průšvih obrovských rozměrů.

Americká policie, která se potýká s řadou kontroverzních případů, kdy bělošský policista zastřelil neozbrojeného černocha, čelí dalšímu skandálu. Nyní se incident týká Kalifornie, kde tamní policista údajně neuctivě zacházel s tělem člověka, který byl loni v listopadu zastřelen při stíhání.

Podle amerických médií lechtal nebožtíka na chodidle a pokoušel se mu otevřít ústa. O nevhodných dotycích informovalo i tamní policejní oddělení. „Šimry, šimry, řekl policista Aaron Stringer z kalifornského Bakersfieldu podle probační úřednice Lindy DeGeare poté, co uchopil chodidlo Ramira Villegase. Toho policie při honičce loni v listopadu zastřelila.

List The Bakersfield Californian s odvoláním na policejní zdroje uvedl, že Stringer mimo jiné prohlásil, že si rád hraje s mrtvolami. Policie v Bakersfieldu podrobnosti o Stringerově chování neupřesnila. Uvedla jen, že kvůli případu zahájila interní a kriminální vyšetřování. Prokuratura po předložení výsledků kriminálního vyšetřování žádné obvinění nevznesla.

Interní šetření ještě neskončilo. Stringer je od listopadu na placené dovolené. Spojené státy mezitím řeší několik případů sporných úmrtí neozbrojených černochů. V pondělí prokuratura obvinila z neúmyslného zabití policistu z Oklahomy, který si očividně spletl elektrický paralyzér s pistolí. Zatýkaný černoch později na následky zranění zemřel.

naidka ( 14. dubna 2015 09:05 )

WRONG !!!

naidka ( 14. dubna 2015 08:45 )

Nekrofil.

Zobrazit celou diskusi