Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nešel po přechodu: Jedno auto ho odmrštilo do protisměru, druhé ho přejelo

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
13. dubna 2015
10:49

Čtyřicetiletý chodec zemřel v Zádveřicích na Zlínsku poté, co ho srazila dvě osobní auta. Muž přecházel v sobotu v noci silnici mimo vyznačený přechod pro chodce. Nejprve ho srazilo jedno auto, které ho odmrštilo do protisměru, tam ho přejelo druhé auto.

Muž svým vážným zraněním podlehl na místě. „Dvaatřicetiletý řidič ze Zlína jedoucí ve škodě felicii ze směru od Vizovic do Zlína nestačil zareagovat na chodce přecházejícího vozovku mimo přechod pro chodce a narazil do něj. Nárazem byl chodec odmrštěn do protisměru, kde jej přejel osmadvacetiletý řidič volkswagenu,“ popsala nehodu zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Ani jeden z řidičů podle dechových zkoušek nepil před jízdou alkohol.

 Zda byl pod vlivem alkoholu chodec, ukáže až nařízená soudní pitva. Škoda na obou vozidlech činí přibližně 40 000 korun. „Míra zavinění nehody u řidičů je předmětem dalšího šetření zlínských policistů. Nyní je prověřujeme pro trestný čin usmrcení z nedbalosti, za který stanoví zákon až šestiletou hranici odnětí svobody,“ dodala Kozumplíková.

Letos jde na Zlínsku o druhou oběť dopravních nehod, loni v regionu za celý rok zahynulo na silnicích devět lidí. Ve Zlínském kraji v tomto roce podle dostupných informací vyhaslo při dopravních nehodách šest životů, loni na silnicích v kraji za celý rok zahynulo 33 lidí.

kiwi65 ( 13. dubna 2015 11:16 )

 Na co asi tak ty přechody pro chdce jsou?Vidím to každej den,vedle sebe v rozmezí 10 ti metrů dva přechody a k tomu podchod,čtyřproudá silnice,a důchodci vesele přelejzají zábradlí a kličkujou mezi autama aby to měli do alberta o 10 metrů blíž.Proč si pomahači a chrániči neposvítí na tenhle problém??

Zobrazit celou diskusi