Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vpálili kulku do hlavy lékařům, kteří odmítli léčit zraněné teroristy!

Autor: haj, ČTK - 
12. dubna 2015
16:11

Další krvelačná poprava Islámského státu (IS)! Nyní teroristé nemilosrdně zabili deset lékařů, kteří nechtěli ošetřit zraněné členy radikální skupiny. Nebohé lékaře maskovaní zabijáci posadili na zem a střelili jim kulku přímo do hlavy.

Bojovníci Islámského státu válčí v oblasti Hammam al-Alil na severu Iráku s místními skupinami a často během boje utrpí zranění, která vyžadují ošetření lékařů. Pokud ale lékař statečně odmítne teroristy léčit, radikálové ho bez milosti zavraždí.

Hammam al-Alil je přibližně 20 kilometrů jižně od města Mosul, které Islámský stát ovládá. Na fotografii z místa zpustošeného válkou je vidět, jak islamisté zabíjejí některé z doktorů kulkou do hlavy. Mowaffaq Hamid al-Azawi, představitel Mosulu, popsal město jako velké otevřené vězení, jehož obyvatelé jsou vystaveni barbarskému mučení teroristů z IS.

Útočí i na největší iráckou rafinérii

Radikálové však útočí v Iráku i na největší iráckou ropnou rafinérii Bajdží. V sobotu tam podnikli sebevražedný útok. Oznámil to dnes vysoký vojenský představitel provincie Saláhaddín, v níž se rafinérie nachází. Po útoku se rozhořely střety, při nichž bylo zabito 20 islamistů, dodal.

Podle nejmenovaného generála, kterého citovala agentura AFP, se třem sebevražedným útočníkům podařilo dostat ke vstupní bráně do rafinérie. Dva z nich strážci objektu zabili, třetí stačil odpálit trhaviny na svém těle. Skupina IS zveřejnila fotografie zachycující její konvoje obrněných vozů Humvee útočících po obvodu rafinérie a záběry svých bojovníků zdánlivě uvnitř areálu rafinérie.

„IS se snaží navodit přesvědčení, že její bojovníci jsou všude. Ve skutečnosti jsou ale poraženi a nemohou dál postupovat,“ prohlásil armádní činitel.

Rafinérie v Bajdží dříve produkovala 300 000 barelů ropy denně, a zajišťovala tak polovinu místní poptávky. V roce 2014, kdy se IS zmocnil kontroly nad velkými oblastmi iráckého území, byla rafinérie dějištěm urputných bojů. Islamisté ji loni několik měsíců obléhali, než se irácké armádě za podpory koaličních vzdušných úderů podařilo v říjnu obležení prolomit a o měsíc později získat zcela pod kontrolu i město Bajdží. Sobotní boje u rafinérie byly podle armádního představitele od té doby nejprudší.

datelobecny ( 12. dubna 2015 21:34 )

Tož jistě, ale v tomto případě se neoháněj Hippokratovou přísahou. Ta platí v demokratické společnosti, a ne tam, kde se podřezávají jak králíci.

datelobecny ( 12. dubna 2015 20:38 )

A kok.oti z IS mají vystudovanou školu na to, aby si mohli hrát na soudce?!

stokl.roman ( 12. dubna 2015 20:12 )

Zaživa upálit měli tvojí stupidní matku ještě před tím, než tě vyprdla, nádore

stokl.roman ( 12. dubna 2015 19:57 )

Ano, věděli, co je čeká a stejně ty podlidi odmítli léčit....čili věc cti, nikoliv inteligence, kterou bych u lékaře rozhodně nezpochybňoval.

stokl.roman ( 12. dubna 2015 19:11 )

Ti lékaři byli Češi? Netuším, kde je "Kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem", bližší je mi "kdo po mně kamenem, já po něm třema"!! Sadistická prasata z řad IS nejsou lidi, takže to ti lékaři vyhodnotili naprosto správně, že nejsou povinni je léčit

Zobrazit celou diskusi