Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nové video: Co se dělo před tím, než policista zastřelil černocha

Autor: ljš - 
10. dubna 2015
09:57

Obyčejná policejní kontrola kvůli rozbitému světlu, která skončila vraždou! Policie zveřejnila nové video z kamery policejního vozu, které ukazuje, co se dělo předtím, než policista Michael Slager zastřelil prchajícího černocha Waltera Scotta do zad.

Kamera ukazuje, jak policejní auto doprovází Scottův mercedes na parkoviště a Slager pak zahájí běžnou kontrolu kvůli rozbitému zadnímu světlu. Po řidiči požaduje papíry k vozidlu, ten ale odpovídá, že je nemá, protože auto teprve kupuje.

Policista pak zkontroluje jeho řidičský průkaz a řekne, že bude hned zpátky. Když je Slager u svého vozu mimo záběr kamery, pokusí se Scott vystoupit. „Zůstaňte v autě,“ křikne na něj policista a Scott ho poslechne.

Ale jen na chvíli. Za okamžik svůj pokus o útěk uskuteční. Rodina se domnívá, že to udělal proto, že se bál, že bude zatčen za neplacení výživného, za což ve Spojených státech hrozí vězení.

Video Brutální zásah policisty proti černochovi: Další zveřejněné video! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Z videa je jasné, že Scott policistu nijak nenapadl a z místa utekl bez potyčky. Policista se údajně snažil vraždu zakrýt tvrzením, že se Scott zmocnil jeho taseru. To ale není vidět ani na druhém videu, které zveřejnil svědek vraždy. „Taser policistovi v žádném případě nevzal. Vůbec ho neměl v ruce,“ řekl autor videa, které pomohlo policejní brutalitu odhalit, novinářům.

Michael Slager byl v úterý obviněn z vraždy a hrozí mu trest smrti. Ministerstvo spravedlnosti uvedlo, že případem se bude zabývat americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Rodina oběti již ohlásila, že policejní oddělení zažaluje. Ve Spojených státech zvedly loni vlnu protestů další podobné případy, v nichž však policisté obviněni nebyli.

Video Bělošský policista střelil do zad černocha. Zabil ho a byl obviněn z vraždy. - Reuters
Video se připravuje ...

lepabrena ( 10. dubna 2015 15:31 )

V Česku policisté běžně střílí a zabíjejí občany, pokud tito chtějí utéct. Protože neumějí střílet, mnohokrát zastřelili i náhodné kolemjdoucí. A úplná katastrofa je, pokud někdo ukradne auto- v tom případě je synem smrti nejen řidič, ale všechny osoby, které se nacházejí poblíž policejního zásahu. V USA smí policista střílet pouze v ohrožení života- u nás kdykoliv a za všech okolností- a také se z toho vždy vylže- stačí, pokud soudce prohlásí, že k nahrání videa nebyl souhlas státního zástupce nebo soudce. Takže, pokud by takto střílel policista u nás, nic by se mu nestalo, ale byl by trestně stíhán občan, který video natočil!

datelobecny ( 10. dubna 2015 13:51 )

 To ví kdejaký jouda z české vesnice, že američtí policajti při neuposlechnutí příkazu střílí. Kdyby to tak bylo obráceně, že by černý policista zastřelil bílého kriminálníka, tak psalo by se o tom?

jarypadlo ( 10. dubna 2015 13:16 )

Video je bez zvuku a kolikrát asi polda hulákal stůj,stůj nebo střelím?

Rumprecht ( 10. dubna 2015 12:27 )

A proč ten negr prchal? Kvůli rozbitému světlu jistě ne.

petrkramnypresident ( 10. dubna 2015 12:24 )

Bubakien propagoval správnou techniku běhání a ten trotl v uniformě to nepochopil. Ale všimněte si, jak bubakien správně běží - postoj, poloha rukou (úhel, střídání do rytmu apod.), oděv dle pravidel (tepláky, volný svetr) - stačilo by mu dát na hruď číslo a na záda terč a k dokonalosti by mnoho nechybělo

Zobrazit celou diskusi