Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Neviděli jste faráře Davida? Jeho život je v ohrožení, bez léků může zemřít!

Autor: haj - 
9. dubna 2015
20:34

Policie rozjela pátrání po Davidu Kantorovi (38), jeho život je v ohrožení! Muž je farářem ve Strahovicích a administrátorem ve farnosti Chuchelná. Pohřešuje se již od pondělí. Trpí cukrovkou, a tak mu hrozí hypoglykemický šok. Bez podání léků může dokonce zemřít!

„Pátráme po Davidu Kantorovi nar. 11. 2. 1977, který dne 6. dubna 2015 odjel z místa bydliště obce Milíkova, a to motorovým vozem Renault Fluence černé metalízy. Cílem cesty byly Strahovice okr. Opava, kam však nedorazil,“ uvedl tiskový mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

V době odchodu z domova měl na sobě David Kantor černý flaušový kabát, tmavé rifle a sportovní tričko. Je vysoký kolem 180–185 cm, obézní postavy, má hnědé oči, černohnědé rovné a krátce střižené vlasy a tvar obličeje kulatý s plnovousem. Vypadá na 35–40 let.

Pohřešovaný duchovní o sobě od zmizení nepodal žádnou zprávu. Automobil, ve kterém farář odjel, byl později nalezen v Ostravě-Svinově, poblíž nádraží ČD.

Muž se navíc léčí s diabetes. „V minulosti již prodělal hypoglykemický šok, kdy bez podání léků může být ohrožen na životě,“ řekl mluvčí.

„V případě, že muže podle popisu a vyobrazení na fotografii poznáte a víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte Policii České republiky na obvodním oddělení v Třinci na telefonním čísle 974 732 781 nebo pomocí linky 158,“ dodal mluvčí policie.

Po Davidovi pátrají již od pondělí také jeho přátele na sociální síti. „Hledáme našeho kamaráda Davida Kantora (38), který od dnešního rána 6. 4. o sobě nedává vědět. Je možné, že se pohybuje také na území Polska a Slovenska, proto prosíme o širší sdílení,“ prosí jeho známí zoufale ve výzvě, kterou sdílelo již přes šest tisíc uživatelů Facebooku.

Na nezvěstného kněze myslí i jeho ovečky z kostela. Společně s biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem se za duchovního věřící pomodlili.

Pohřešovaný David Kantor (38) je kněz. Pohřešovaný David Kantor (38) je kněz. | Policie ČR

 

pacltkl ( 13. dubna 2015 16:27 )

Děláte si srandu?! Vy, co se tomu smějete, jste pěkní ubožáci!!! Davida znám osobně a je to úžasný člověk. Určitě lepší než Vy, kteří píšete tyto trapné komentáře. Měli byste se stydět!

mair ( 10. dubna 2015 05:59 )

 Neviděli.

moiaza ( 9. dubna 2015 21:22 )

Faráře? Tak to buďte bez obav. Umí se modlit k bohu a ten mu určitě pomůže. A Bůh mu ukáže cestu.

Zobrazit celou diskusi