Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Požár trajektu v Thajsku: Stovka turistů skončila v moři, zahynula dvanáctiletá holčička

Autor: INT, lm - 
8. dubna 2015
21:00

Asi stovce turistů se dovolená v Thajsku zničehonic změnila v hořící peklo! Stalo se tak při cestě trajektem, kterému začaly hořet motory. Nehoda si vyžádala život malé holčičky, která zůstala zamčená na záchodě.

Na palubě trajektu mířícího z města Krabi do oblíbené destinace Phuket bylo v té době 104 pasažérů. Zhruba v půl čtvrté místního času začalo na zádi lodi hořet. Kapitán zavelel, aby si všichni oblékli záchranné vesty a skočili do moře.

Oheň se šířil po lodi velmi rychle. „Všichni začali panikařit. Někteří brečeli. Rozdali jsme záchranné vesty a naskákali do moře,“ řekl jeden z pasažérů. Pasažéry z moře vylovila pobřežní stráž a rybářské čluny.

Jedinou obětí incidentu je dvanáctiletá dívka z Izraele. Podle izraelského portálu ynetnews.com dívka zůstala zamčená na toaletě, blízko které požár vypukl.

gogo ( 8. dubna 2015 22:19 )

Podstatné pro důstojný život člověka jsou dvě věci : Práce a střecha nad hlavou. To ostatní je mnohem, mnohem méně důležité. Na př. z kolika Tv programů se na nás hrnou stupidnosti či zrůdnosti. Na téměř úroveň rozvojových zemí jsme se dostali až právě nyní. Toho jste si nevšiml ? Nebo chcete označit za lež bezplatné školství, bezplatné zdravotnictví, nulovou nezaměstnanost, naprostou zemědělskou soběstačnost, a průmysl na úrovni o kterém si trosky Československa zvané "Česko" mohou dnes nechat jen zdát ? Nebo si skutečně myslíte, že ty všechny fabriky vyráběly elektrárny (včetně atomových), cukrovary, přehrady, lokomotivy, metra a vše možné jen na oko ? Včetně letadel, lodí atd. ?? A to nemluvím ani o tom, co vše jsme dokázali vyrobit a postavit v mnoha zemích světa… Jeďte se podívat na všechny dnes strašidelná torsa zrušených fabrik po naší zemi a na zahraniční skořepiny na zelených loukách, kde pracují (ti šťastnější) ve vlastní zemi jako gastarbeitři … Vy si skutečně myslíte, že až teprve nyní jdeme ke světlým zítřkům ? Je třeba si nejprve zamést před vlastním prahem a pak plivat po jiných. Tím se žádného Kim Čong-unga nezastávám. Navíc byl vychován ve Švýcarsku, což je zajímavé..

gogo ( 8. dubna 2015 22:13 )

Proč by měl být požár neuvěřitelný ??

Zobrazit celou diskusi