Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Otrávila svého syna a na blog psala, že má nevysvětlitelnou nemoc: Dostala doživotí!

Otrávila svého syna a na Facebook psala, že má nevysvětlitelnou nemoc.
Otrávila svého syna a na Facebook psala, že má nevysvětlitelnou nemoc.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
8. dubna 2015
19:25

Američanka, která svému synovi způsobila otravu solí, byla dnes odsouzena na doživotí s možností propuštění po 20 letech. Informovala o tom agentura Reuters. Žena o „záhadné nemoci“ chlapce vedla osobní blog a snažila se na sebe upoutat pozornost na sociálních sítích. 

Sedmadvacetiletou Lacey Spears soud minulý měsíc shledal vinnou ze spáchání vraždy pětiletého dítěte. Podle rozsudku svému synovi Garnettovi dlouhodobě dávkovala nadměrné množství soli, což způsobilo, že chlapec měl vleklé a zhoršující se zdravotní potíže. O jeho „nevysvětlitelné“ chorobě vedla blog nazvaný Garnettova cesta. Chlapec zemřel loni. 

Po dobu pěti let jeho života byl Garnett Spears nucen trpět kvůli opětovným hospitalizacím, nadbytečným chirurgickým zákrokům a nakonec kvůli otravě solí, to vše způsobené osobou, která jej měla nejvíc chránit: jeho matkou,“ řekla na adresu odsouzené ženy žalobkyně Janet DiFiore. 

Podle jejích slov se Spears snažila zajistit si pozornost lidí na internetu zveřejňováním dojemného příběhu „nevysvětlitelné“ nemoci svého syna. „Používala ‚nemoc‘ dítěte, aby se učinila zajímavější, zatímco její činnost přímo vedla ke smrti zmučeného syna,“ uvedla DiFiore. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi