Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skandální pieta Germanwings: Hrdinu umístili hned vedle pilota-vraha, který zabil 149 lidí

Autor: ljš - 
8. dubna 2015
10:07

Pilot-hrdina nemá klid ani po smrti. Fotka muže, který se snažil rozbít dveře kokpitu padajícího airbusu, je na pietním pultíku hned vedle snímku kopilota Lubitze, jenž stroj úmyslně poslal k zemi!

Vůbec poprvé smíme pohlédnout do tváře kapitána Patricka Sonderheimera (†36) – hrdiny, který strávil poslední chvíle života marnou snahou vrátit se na své místo, kam ho kopilot Andreas Lubitz (†27) odmítal pustit.

Podobiznu táty dvou dětí (3 a 6 let) lze spatřit na pietním pultíku v centrále letecké společnosti Germanwings v Kolíně nad Rýnem. A to hned vedle Andrease Lubitze, který s airbusem 24. března havaroval!

Truchlí snad zaměstnavatel za oba piloty ve stejné míře?! „Pultík byl vytvořen, ještě než se zjistilo, že tu tragédii způsobil Lubitz záměrně,“ tvrdí zaměstnanec, který si nepřeje být jmenován. Rámeček s Lubitzovou fotografií by přitom nebylo tak náročné ze stolku odstranit. Důvodem pro její ponechání je tedy nejspíš určitá minimální pravděpodobnost, že kopilot nehodu přece jen nezavinil – přestože stále více důkazů jasně říká opak...

„Sice zemřel jako hrdina, ale i tak prostě zemřel a my jsme tím zdrceni,“ sdělila Sonderheimerova matka krátce po havárii. Babička Marianne si je Lubitzovou vinou jistá: „Vnuk je mrtvý jen kvůli idiotovi, který zabil tolik lidí!“

ellka ( 8. dubna 2015 23:11 )

To uz nehovorim o tom, ze pri kazdom leteckom nestasti trvalo expertom par tyzdnov pokial dokazali analyzovat udaje zo skriniek, pri tomto im to trvalo par hodin, lebo uz dalsi den po najdeni skriniek mali "presne" informacie novinari, hlavne tie najdoverihodnejsie, cize bulvar.

ellka ( 8. dubna 2015 23:06 )

Cierna skrinka ktora zaznamenava zvuky v kabine , podotykam ze ZVUKY V KABINE PILOTOV, zaznamenala iba pravidelny dych kopilota, ziadne ine zvuky po odchode kapitana z kokpitu. Ak dokazala zaznamenat dych, preco nezaznamenala pohyt kopilota, napr. aj to nasadenie masky? Ved kazdy pohyb musel byt hlasnejsi ako dych. Ale dokazala zrozumitelne zaznamenat co sa deje mimo kokpitu.

ellka ( 8. dubna 2015 23:00 )

Mozno to bude pre to, ze ani ti ktori pripravovali pietny akt neveria tym oficialnym spravam. Po spravach ktore prinasa denno-denne Blesk im neverim ani ja.

zaviracispendlik ( 8. dubna 2015 15:01 )

všechno je jedna limonáda

mememumu ( 8. dubna 2015 14:26 )

Když je nalezen brzy, je to blbě. Když je nalezen později, je to taky blbě. Tupí mamláskové si prostě vždy najdou důvod, proč si zanadávat. Ale je důležité, že i při tom nadávání zvládají plnit svůj životní osud - nechat si srá.t na hlavu pro obveselení a výdělek chytřejších a schopnějších.

Zobrazit celou diskusi