Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žirafu v norské zoo zabila antilopa: Probodla jí břicho rohem!

Autor: dce - 
7. dubna 2015
16:59

Desítky lidí, mezi nimi i děti, přihlížely doslova hororové ukázce života v divočině v norské zoo. Antilopa losí tu brutálním způsobem zabila milovaného žirafáka Melvina. Zabodla mu rohy přímo do břicha!

Velikonoční pondělí nebylo příliš šťastné pro norskou zoo – žirafák, který se zde narodil před pěti lety, zemřel za opravdu otřesných okolností. Melvin, jak se žirafa jmenovala, se hlavou zasekl v úzké části plotu kolem výběhu. Absolutně bezmocného žirafáka si vyhlédla antilopa losí a zcela bezdůvodně ho napadla.

Své dlouhé ostré rohy zabodla antilopa Melvinovi do hrudníku a do břicha. Celou věc sledovalo asi 30 lidí, z toho 12 dětí. Ošetřovatelé přišli zvířeti na pomoc, ale nemohli už nic dělat. „Trefila Melvina přímo do hrudníku poblíž plic a srdce. Jeho zranění byla tak vážná, že ho zabila,“ uvedl veterinář ze zoo.

Melvin byl v zoo velmi oblíbený, tím horší byl pro návštěvníky otřesný zážitek. „I moje třiadvacetiletá dcera šla domů s pláčem,“ uvedla svědkyně.

naidka ( 8. dubna 2015 08:43 )

Tady se prostě nepořídíš někdy si myslím, že tu píší naprostí tupani, ale to si zase mohou myslet oni o mně. Jsem sebekritická, na rozdíl od některých ješitů (mužů).

naidka ( 8. dubna 2015 07:16 )

Motivy k zabíjení u zvířat a u lidí jsou diametrálně odlišné. Zvíře zabíjí pudově, pokud má hlad nebo se cítí ohrožené. Člověk tyto pudy dávno ztratil, zabíjí cílevědomě a součástí přírody se dávno necítí, taky se podle toho chová.

nojasne ( 7. dubna 2015 22:52 )

A člověk není součást přírody ? Jaký je rozdíl mezi motivem této antilopy a myslivcem na honu ?

naidka ( 7. dubna 2015 22:41 )

Ještě něco: Tady ty tvoje výkřiky s kvantem vykřičníků o tom, jak to v Česku dopadlo, jací tady žijí lidi bla bla, které píšeš na každé diskuzi, jsou sbírka stupidností, jaké nemají obdoby. Zalez do své země, kde bydlíš, neurážej tady Čechy a styď se, že umíš česky. Já se za takové lidi jako ty taky stydím.

naidka ( 7. dubna 2015 21:57 )

Neznáš, jak to chodí na Blesku? Kdyby někdo žirafu litoval, tak se vyrojí odpůrci a zesměšní tě, že lituješ žirafu. Když žirafu nelituješ, je to také špatně. Snažím se psát ani ne hystericky a ani ne necitelně, něco mezi, ale to je taky špatně. Víte už, co mi můžete, lidičky...

Zobrazit celou diskusi