Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Při záchraně dívky se utopila celá rodina: Ze sedmi lidí neuměl nikdo plavat!

Autor: dce - 
7. dubna 2015
14:05

Úplně obyčejná betonová nádrž s vodou – kdo se v ní může utopit, řekli byste si. V Číně ale zahynula celá sedmičlenná rodina, když se snažila zachránit dceru, která do nádrže spadla. Podle svědků ani jeden z nich neuměl plavat!

V dnešní době umí plavat snad každý aspoň tak, aby se udržel nad hladinou, mohlo by se zdát. Ale to je očividně omyl. Čínská rodina si vyjela navštívit své zesnulé příbuzné na hřbitov. U blízké vodní nádrže si sedmnáctiletá dívka chtěla umýt ruce, jenže ztratila rovnováhu a spadla do vody.


Na záchranu jí přiběhla celá rodina. Vytvořili lidský řetěz a pokoušeli se dívku vytáhnout, ale nakonec v nádrži skončili všichni. Byli mezi nimi čtyři dospělí a tři děti ve věku 13, 15 a 17. Když na místo dorazili záchranáři, mohli už jen z nádrže vytáhnout jejich bezvládná těla. 

„Zavolali nám místní, kteří tragédii viděli z protějšího břehu. Nemohli jim už ale pomoci, protože dorazili ve chvíli, kdy rodina zmizela pod hladinou,“ uvedli záchranáři. Majitel nádrže celé věci velmi lituje a plánuje udělat vše, co bude v jeho silách, aby se podobným událostem v budoucnu zabránilo.

jeromeklapka ( 7. dubna 2015 19:49 )

Úplne obyčajná betonová nádrž s vodou - kto sa v nej môže utopiť,řekli by jste si... Tak to je mudrovanie (v súvislosti s tou vodnou nádržou) na hranici imbecility

obluda.pb ( 7. dubna 2015 15:28 )

Hodně jich ještě zbývá...

Zobrazit celou diskusi