Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

15letá dívka se jela provdat za hrdlořezy z ISIS: Vytáhli ji v JAR z letadla

Další mladé dívce vymyli bojovníci z ISIS mozek. Utekla z domova a chtěla odcestovat do Sýrie.
Další mladé dívce vymyli bojovníci z ISIS mozek. Utekla z domova a chtěla odcestovat do Sýrie.  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
7. dubna 2015
11:49

Je jí teprve patnáct let a na sociální síti se dala do řeči s náboráři z ISIS, kteří jí zamotali hlavu takovým způsobem, že si dívka sbalila věci a vydala se do Sýrie. Policie ji naštěstí zadržela na letišti v letadle, které mířilo z Kapského Města do Johannesburgu.

Zmizení Jihoafričanky z Kapského Města ohlásili její prarodiče v neděli večer. Policie prohledala její pokoj a zjistila, že dívka byla v kontaktu s náboráři IS a byla také velmi aktivní na sociálních sítích. Děvče nakonec ještě v neděli stihli policisté zadržet na palubě letadla British Airways, které se chystalo odletět do Johannesburgu.

Dívka měla údajně namířeno do Turecka, odkud chtěla překročit hranice do Sýrie. Vyšetřovatelé nyní podle jihoafrického ministra pro státní bezpečnost Davida Mahloba zjišťují, jak rozsáhlá je v Jihoafrické republice síť verbující pro IS, zda v zemi existuje buňka IS a jaké jsou její metody a financování. „Nemůžeme dopustit, aby se Jihoafrická republika stala místem rekrutování bojovníků IS,“ řekl Mahlobo.

K bojovníkům IS v Sýrii a Iráku a dalším radikálním skupinám se podle Reuters už přidali občané 80 zemí.

milofr ( 7. dubna 2015 14:58 )

babana ( 7. dubna 2015 14:40 )

pekaaaros ( 7. dubna 2015 13:12 )

jo teď holka dostane osobní psycholožku, čajíček a několikadenní omluvenku do školy pro psychické vyčerpání. Ustřelil bych jí palici za vlastizradu, píče jedné. Nezájem! Chtěla poznat středověk, má ho mít! Dokud budeme humánní a strašně civilizovaní, bude to vést jen k tomu, že IS bude ve výhodě. Proč? Protože tady platí právo dravějšího. Někdy prostě ten hajzl nastaví laťku. Tohle je civilizovanej svět proti barbarům. A barbaři nám ukázali dravost. My jestliže jim ukážeme humanitu, budeme jak ten přizdis..áč bez kulí. Jsou tady mezi námi a vyhazují nám tady do vzduchu nádraží, letadla a redakce. A my jim tady stavíme mešity? Jasně že jsou mezi nimi dobří, ale kdyby si Rus řekl "Sakra v tom vermachtu je tolik nevinných 18ti letých kluků, co do té války ani nechtěli jít, jenom je okolnosti donutily, budeme to třídit na nácky a zmatený kluky a budeme se k nim chovat humánně" tak válku nikdy nevyhraje a ted je to tady celý Německo. Když přišla tahle situace, kdy nás tady barbar chce vymazat, tak k tomu ten cíl ten terč tedy my musíme nějak přistoupit. A bohužel barbar nastavil laťku. Nastavil dravost a drsnost. My musíme být takoví. Pokud chce jít někdo bojovat do Sýrie, nesmíme ho tam pouštět, ale chytit ho a postavit ho ke zdi. Jenom tak můžeme těm zmetkům zamezit tam jezdit.

fotrpjotr ( 7. dubna 2015 13:06 )

Zavřít mezi nadržené vězně aspon na rok,ať si užije.

babana ( 7. dubna 2015 13:04 )

Nechat odejít, ať si jí tam třeba rozkouskují. Než vynakládat nemalé finanční prostředky na sledování a dohled nad takovou osobou, která může být nadále velkým rizikem, tak je lepší jí nechat odtáhnout třeba k čertu...

Zobrazit celou diskusi