Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konec pátrání po obětech letu 4U9525! Ostatky budou identifikovány podle DNA

Autor: ČTK - 
5. dubna 2015
17:11

Francouzské úřady ukončily pátrání po obětech letadla Airbus A320, se kterým záměrně havaroval kopilot letu Andreas Lubitz. Ostatky nyní vyšetřovatelé budou identifikovat.

Na místě katastrofy už záchranáři skončili se sbíráním pozůstatků obětí a v současnosti shromažďují jejich osobní věci. Policisté a další lidé pátrající v oblasti pádu stroje nalezli podle agentury AFP na 4 000 kusů a úlomků stroje a částí lidských těl. Ostatky nyní budou identifikovány pomocí DNA testů. Příští týden pak specialisté začnou se sběrem větších trosek stroje.

„Vyšetřovatelé opustili místo havárie. Na místě zůstane jenom bezpečnostní firma, která zajistí místo havárie tak, aby se tam nikdo nemohl dostat,“ řekl CNN policejní důstojník Yves Naffrechoux.

V troskách německého airbusu, který se minulé úterý zřítil ve francouzských Alpách, zahynulo 150 lidí. Vyšetřovatelé se domnívají, že kopilot Andreas Lubitz navedl letoun společnosti Germanwings do alpského masivu úmyslně, vyplývá to alespoň z nahrávky hlasů z pilotní kabiny, které zaznamenala nalezená černá skříňka.

Zobrazit celou diskusi