Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Celníci v Rozvadově našli v dodávce Syřany bez dokladů: Tísnilo se jich v ní 15!

(Ilustrační foto) V mrňavém prostoru dodávky se tlačilo 15 syrských mladíků, kteří se snažili bez dokladů dostat do Německa.
(Ilustrační foto) V mrňavém prostoru dodávky se tlačilo 15 syrských mladíků, kteří se snažili bez dokladů dostat do Německa.  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
4. dubna 2015
12:38

V mrňavém prostoru dodávky se tlačilo 15 syrských mladíků, kteří se snažili bez dokladů dostat do Německa. Cestou ale uprchlíky objevili plzeňští celníci při kontrole u Rozvadova.

Celníci maďarskou dodávku kontrolovali v pátek kolem 20:00. Podle mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Jitky Blahutové směřoval vůz po dálnici D5 do Německa. Šlo o běžnou kontrolu hlídky mobilního dohledu před státní hranicí.

Řidič dodávky s maďarskou SPZ řekl, že nepřeváží žádný alkohol ani cigarety. „V zadní části dodávky na ploše asi 1,5 krát 1,5 metru převážel 15 mužů ze Sýrie ve věku do 25 let. U sebe neměli žádné průkazy totožnosti,“ uvedla mluvčí.

Řidič celníkům řekl, že míří z Maďarska do Německa. „Řidič vozu značky KIA byl 48letý cizinec,“ uvedla mluvčí krajské policie Hana Kroftová. Podle ní šlo o nelegální migraci. Případ si převzala cizinecká policie.

Podle informací ČTK byl maďarský řidič policií zadržený a uprchlíci zajištěni a v současné době jsou všichni vyslýcháni. Až v neděli bude jasné, zda se budou vracet do domovské země, nebo předávat do azylového zařízení. Řidič by mohl být podezřelý z trestného činu převaděčství a Syřané z přestupku za nelegální pobyt.

 

stokl.roman ( 4. dubna 2015 18:12 )

Jako recese dobrý, pokud je to myšleno vážně, pak jsi ko.kot

cabogaj ( 4. dubna 2015 16:50 )

A nedělají tu válku přímo oni? A jedou sem do Evropy to také rovnat podle nich? Nic pozitivního pro nás v tomto cestování nevidím.

lukreciaborgia ( 4. dubna 2015 16:45 )

rasmussen-A proč prchají před válkou?Proč nebojují za svoji vlast?Jsou to silní asi 25-tiletí chlapi!Jak by vypadala Evropa ,kdyby před válkou všichni chlapi z Evropy zdrhli???Evropané bojovali,ale tihle sráčkory nedělají nic.Jenom natahujou ruce.Já bych jim do těch pracek špinavých dala kalašnikova a šupem zpátky bojovat za vlast!!Ihned!!! Jinak máte pravdu,umím číst a psát a sedím doma v teple u internetu,ale absolutně mi nic nechybí.Peněz dost,důchod velký,zdraví slouží,přátel mám taky hodně a vnuci založili můj fan-klub.

lukreciaborgia ( 4. dubna 2015 16:38 )

Proboha,proč nezavřeli celníci oči a nenechali je přejet přes hranice do Německa?Co my s nimi budeme dělat?Zase je budeme živit,šatit,léčit.Proč si je tu necháváme??

cabogaj ( 4. dubna 2015 16:36 )

To nebudou žádná neviňátka. Nechat je tu rozkoukat, a už tu budou prosazovat svoje náboženství, tlouct hlavami do země. Děkuji, raději ne.

Zobrazit celou diskusi