Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vladimír a Marek zachránili životy čtyřem lidem: Blesk seznámil anděly silnic!

Autor: Etienne Bláha - 
5. dubna 2015
05:01

Neznali se. Nezištně spolu pomohli o víkendu čtyřem obětem dramatické nehody ve Štěnovicích na Plzeňsku. Až teď se Vladimír Hejman (39) a Marek Hodan (35) díky Blesku potkali!

Ačkoli se nikdy dříve neviděli, zdálo se, že se znají dlouho. „Jsem rád, že jsme se tam takhle sešli, abychom jim pomohli,“ řekl Vladimír při setkání. Podali si s Markem po chlapsku ruku a sednout si na pivo zabránila jen zavřená hospoda.

Vzpomínali hlavně na nehodu, která je svedla dohromady. Malý peugeot nezvládl rychlost na kruhovém objezdu a naboural do betonového můstku. V kouřícím voze zůstali tři dívky a řidič. „Hned jsme tam přiběhli a vyndali je ven. Fungovali jsme jako skvěle sehraná parta,“ líčil Vladimír. Největším zraněním byla otevřená zlomenina nohy, jinak mladí dopadli poměrně dobře.

Vladimír pracoval 14 let u záchranky, zato Marek se ke všemu dostal jak slepý k houslím. „Na služebních cestách najezdím plno kilometrů a nehody vidím furt. Nejdřív jsem si myslel, že to je náhoda. Ale v tom počtu je to možná osud,“ řekl Blesku. Vždy se vyhýbal publicitě a po pomoci skromně odjel. Lidé ho hledali, dopisem v médiích ho pomohla najít až svědkyně poslední nehody Jana.

Kde ještě Marek Hodan pomáhal?

„Těch nehod jsou desítky a vzpomínám si na ně, hlavně když na těch místech projíždím,“ řekl Blesku Marek. Na několik si ale vzpomněl. A nepomáhal vždy jen lidem.

Zima 2005, Plzeň, Rondel – Dva muži nezvládli řízení, nabourali do betonové stěny. Jeden v autě zůstal se zlomeným vazem, druhý vyletěl z auta ven a zemřel.

8. března 2008, Babylon na Domažlicku – Převrácený autobus dětí jedoucích na lyžařský zájezd. Při příjezdu na místo už většina dětí z autobusu vylézala. Nehodu způsobila snaha řidiče zapojit video.

Červenec 2009, Domažlice – Cestou na houby našel v lese mňoukající igelitku. Našel v ní dvě koťata, která přes noviny udal do nových rodin. 

21. října 2014, Staňkov – Na silnici u Staňkova se řidič (†71) felicie srazil s kamionem. Ve tváři měl ještě tiky, ale při otevření dveří bylo vidět, jak je rozseklý přesně v půli.

31. března 2015, Březí na Plzeňsku – Vítr strhnul návěs náklaďáku do příkopu a stáhl s sebou i kamion. Řidiči se naštěstí nic nestalo.

e.44 ( 5. dubna 2015 13:38 )

Řekla bych, že tihle dva z toho "nalezení" a bleskšaškárny moc nadšeni nejsou........ Myslím si, že hledání anděla z BMW mělo zůstat záležitostí sociálních sítí a skončit poděkováním, ne každý se klepe na to být v bulváru.

mixalca ( 5. dubna 2015 13:24 )

madla:

madla ( 5. dubna 2015 12:16 )

Děkuji vám pánové, i když jsem zatím takovou pomoc nepotřebovala. Jsem ráda, že jsou mezi námi skvělí lidi, taky takové potkávám a je to fajn.

mixalca ( 5. dubna 2015 10:44 )

opravuji --egyptanka:

mixalca ( 5. dubna 2015 10:43 )

edyptanka : souhlasím , jsou to správní chlapi .

Zobrazit celou diskusi