Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Anděl z BMW? U nehody jsem byl první já, tvrdí svědek

Autor: simao - 
3. dubna 2015
17:16

Někteří jen koukali, jiní ani nezastavili. To ale nebyl případ Marka Hodana, skromného hrdiny, který pomáhal u nehody na Plzeňsku. Nebyl sám, kdo se zachoval duchapřítomně. Blesk.cz se přihlásil i další muž, bývalý řidič záchranky. Vše prý ale bylo trochu jinak. Na místo prý dorazil ještě před „andělem z BMW“.

K nehodě u Štěnovic přijel pan Marek v bavoráku. U bouračky však údajně předtím zastavila ještě dvě další auta – červená dacia a modrá felicie. Ochotných zachránců tak bylo dle zjištění Blesk.cz více. Na místě se tak shodou náhod vytvořil tým záchranářů amatérů. 

Samotný případ vyvolal vlnu reakcí a do redakce Blesk.cz přicházela i řada tipů na „anděla z bavoráku“. Marka Hodana se Blesk.cz podařilo najít ve Staňkově, ozval se však i druhý muž, který spolu s ním neváhal pomoci děsivě potlučeným lidem z nabouraného auta. „Dělá se z toho něco, co to není,“ tvrdil. Jmenuje se Vladimír a kolem nehody jel do práce na noční šichtu. Dorazil tam prý ještě dříve než muž z BMW.

Pan Vladimír pracuje jako pečovatel v psychiatrické léčebně v Dobřanech, v minulosti dělal řadu let u záchranky. Skončil tam však kvůli problémům se srdíčkem. „Auto bylo v příkopu, otočil jsem to a zastavil jsem. Stála tam slečna s přítelem, okamžitě jsme vyndali toho klučinu, který naboural. Vyndali jsme i spolujezdce a na slečnu jsem volal, ať zavolá záchranku,“ popisuje pro Blesk.cz svědek momenty po nehodě u Štěnovic, kde auto se čtyřmi lidmi vylétlo ze silnice a nabouralo do betonového mostku.

„Vyndali jsme spacák, na kterém pak ti čtyři seděli. Měli rozseknuté hlavy, byla tam i otevřená zlomenina a další různé pohmožděniny. Klučina z BMW vyndal lékárničku, jedna však nestačila, tak jsem došel do auta pro svou,“ vzpomíná pan Vladimír. Během nastalého shonu si však stačil všimnout, že tam byli i další řidiči, kteří sice zastavili, ovšem vše sledovali zpovzdálí. „A raději fotili,“ dodal pro Blesk.cz další očitý a duchapřítomný svědek.

Anděl z BMW: Nejsem hrdina

Marek Hodan však v rozhovoru pro Blesk.cz odmítl označení za hrdinu: „Přijde mi smutné, že to není normální. Z povinnosti se stalo hrdinství.“ Přiznává také, že se setkal s řadou lidí, kteří nejsou ochotni pomoci. „Stane se, že nikdo nevyndá ani lékárničku. Jen zavolají policii, zdravotníky a jdou od toho,“ řekl Blesk.cz ostatně i Marek Hodan, který se do podobných situací dostává často. „No, dělají si ze mě srandu, že se mnou jezdí smrt. Sám nevím, proč to tak je. Znám kluky, co jezdí dvacet let a nehodu neviděli... Kdyby existovala nějaká databáze lidí přítomných u nehod, tak jsem tam,“ uvedl v rozhovoru pro Blesk.cz. A zároveň vyjádřil přání setkat se s lidmi z nehody od Štěnovic. „Neznám ani jejich jména,“ přiznal.

agent ( 6. dubna 2015 22:12 )

Nebudou. To jen Blesk vyrábí příběhy pro hloupé lidi.

hofihofi ( 3. dubna 2015 23:42 )

Budou se hadat kdo byl prvni.

ruzenka71 ( 3. dubna 2015 22:44 )

Že zrovna ty kecáš něco o důstojnosti ,hnusná ježibabo

ruzenka71 ( 3. dubna 2015 22:41 )

Ježibabo škoda že si tak nevychovala i ty tvý smrady co se valí po kriminálech.

japos22 ( 3. dubna 2015 21:56 )

Předkládá to jako klišé, což je urážka Čechů a ten kdo uráží ostatní diskutující je potrhlý Amík tomik - pokud to nechápeš - a trvám na tom, co jsem napsal bubane

Zobrazit celou diskusi