Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Drogy, vraždy, vydírání: Americký rapper dostal 12 doživotí! Usvědčily ho i jeho texty

Odsouzený rapper Ronald „Ra Diggs“ Herron
Odsouzený rapper Ronald „Ra Diggs“ Herron  (Autor: Youtube)
Autor: ČTK - 
3. dubna 2015
07:50

Z vězení se patrně u nikdy nedostane. Americký rapper, známý pod pseudonymem Ra Diggs, dostal 12 doživotí a 105 let navrch za pořádně pestrou řádku kriminálních činů včetně tří vražd. Jako důkaz předložený žalobou přitom posloužily texty jeho rapových songů.

Na několikanásobné doživotí poslal ve čtvrtek newyorský soud do vězení člena místního gangu, kterého shledal vinným z celé škály násilných trestných činů včetně tří vražd.

Třiatřicetiletý Ronald „Ra Diggs“ Herron dostal dvanáctkrát doživotí plus 105 let. Rozsudek padl ve čtvrtek poté, co ho v červnu 2014 porota shledala vinným ze všech 23 obvinění sahajících od vymahačství peněz za fiktivní „ochranu“ přes obchod s drogami až po vraždy v rámci gangu, kterých se dopustil v letech 2001 až 2009.

Žalobci v procesu použili Herronovy rapové nahrávky, ve kterých se chvástá tím, jak v New Yorku střílel a nabízel drogy. Obhajoba se snažila autobiografičnost textů zpochybnit, ale policie měla dostatek jiných důkazů, které Herronovy zločiny potvrzovaly.

setroseuros ( 3. dubna 2015 08:35 )

tam jsou jine tresty! Tam se s nikym neparaj jak u nas nebo na SK! Vecne odvolavani nebo vyhybani se soudu! Tady je to narodni sport! a pak dostane nejakej zmetek jen smesnych par let nebo jako mlaticka z Rican jenom podminku k podmince!

vipasenysenator ( 3. dubna 2015 08:14 )

Lidi, jakmile uvidíte rapera, okamžitě ho sražte fackou k zemi neboť se jedná o blba, naše komora se za vás postaví.

fotrpjotr ( 3. dubna 2015 08:02 )

Kdyby takový trest dostal v Rusku,tak budou amici vyskakovat až po strop za porušování lidských práv.

st.rec ( 3. dubna 2015 07:59 )

To vypadá že v USA mají rasové problémy s pracanty tmavší pleti.Něco mně to připomíná.

Zobrazit celou diskusi