Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Našli jsme „anděla z BMW“, který pomáhal zraněným po nehodě: Zachraňuje lidi i koťata!

Autor: et, simao - 
3. dubna 2015
05:00

Zachoval se jako hrdina. A nebylo to poprvé. Marek Hodan, který zachraňoval lidi po nehodě na Plzeňsku, se do podobných situací dostal i v minulosti. Pomáhal při nehodách, ale i němým tvářím. To když zachránil koťata, které někdo bezcitně pohodil v pytli v lese. Blesk.cz skromného hrdinu vyzpovídal.

Zatímco někteří řidiči se pomalu ani nezastavili a další raději sahali po telefonech, aby si nehodu vyfotili, on se zachoval duchapřítomně. Marek Hodan (35) neváhal a pustil se v neděli ve Štěnovicích do vyprošťování čtyř lidí z havarovaného auta. Zatímco Česko zná řadu grázlů z BMW v čele s Markem Půčkem, tenhle muž je naopak „andělem“.

„Anděl“ z bavoráku: Slečna řvala, ať jí vytáhneme ven

Jasně a rozhodně určoval, co dělat. Ještě s jedním mužem všechny zraněné během velice krátké chvilky dostali ven. Vozidlo silně kouřilo a hrozil požár,“ řekla Blesk.cz o panu Markovi paní Jana, svědkyně nehody. A nám se podařilo vypátrat i samotného „anděla z bavoráku“.

Pan Marek žije ve Staňkově, na nehodu u Štěnovic vzpomíná takto: „Mladík to přehnal s rychlostí. Stál jsem tam na kruhovém objezdu, když vidím, jak to žene. Říkal jsem si, že jestli nezpomalí, tak špatně skončí. No a on tam vlítl bokem a měl smůlu, že tam byl betonový můstek. Šli rovnou do něho.“

Bez váhání se vydal na místo, kde posádka havarovala. „Smrděla tam nafta, z auta se kouřilo, tak jsem si ani nestihl navléct rukavice a šli jsme vyndávat lidi. První šel řidič, pak dvě holky vzadu. Pro tu slečnu na spolujezdci jsme museli vytrhnout sedačku, abychom se tam dostali. Pořád řvala, abychom ji vzali ven,“ pokračuje pan Marek.

Blesk.cz přitom prozradil, že podobně pomáhal již u desítek nehod! Za hrdinu se však nepovažuje. „Přijde mi to smutné, že to není normální. Z povinnosti se stalo hrdinství. Nikdy nevíte, kdy to budete sám potřebovat,“ dodal skromně pan Marek.

Jméno Marka Hodana přitom v minulosti proběhlo tiskem i v jiné souvislosti. Domažlický deník jej uvedl jako muže, který zachránil polomrtvá sedmitýdenní koťata, která někdo zavázal do igelitové tašky a pohodil v Týnských hájích. Tehdy v roce 2009 jel na kole na houby, vracel se však s naprosto nečekaným „úlovkem“.

Celý rozhovor s „andělem z bavoráku“ najdete v pátečním Blesku.

jerry ( 3. dubna 2015 19:26 )

Jen zírám, jak je ten náš národ debilní a sežere cokoli, co se mu do žlabu naleje.

pepen ( 3. dubna 2015 13:05 )

Takových lidí je málo.Skoro každý dělá,že nic nevidí-nebo spěchá!!!!Marku máš palec nahoru!!!!!!

frantacizek ( 3. dubna 2015 12:59 )

z těchto lidí dělejte celebrutte, ne tam z té Prachařové, Aranky Erbové a jiných bezcharakterních šlápot, které pokud kdy přispějí na charitu, musí okolo toho být 10 stejně retardovaných reportérek Top staar magazínu a VIP zpráv

vog.ht. ( 3. dubna 2015 12:30 )

Zkus některé věci brát s troškou nadsázky

6010 ( 3. dubna 2015 12:27 )

k vog.ht. Co tím myslíš? Že by ty havárie vyráběl a ta koťata tam před tím odnesl, nebo co? To je vidět, jak zhovadile někteří lidé uvažují.

Zobrazit celou diskusi