Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvě ženy ovlivněné Islámským státem: Plánovaly bombový útok na New York!

(Ilustrační foto) Dvě ženy, které se vlivem propagandy Islámského státu radikalizovaly, plánovaly zaútočit s bombou na město New York.
(Ilustrační foto) Dvě ženy, které se vlivem propagandy Islámského státu radikalizovaly, plánovaly zaútočit s bombou na město New York.  (Autor: archiv Blesku, profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
2. dubna 2015
20:39

V New Yorku se podařilo zabránit teroristickému útoku! Dvě ženy, které se vlivem propagandy Islámského státu radikalizovaly, plánovaly zaútočit ve městě s bombou. Dvojici ale naštěstí včas zadržela FBI.

Nejmenovaný bezpečnostní zdroj televize ABC News uvedl, že k bezprostřednímu ohrožení veřejnosti nedošlo, neboť FBI ženy dlouhodobě monitorovala v rámci rozsáhlé tajné operace. Dvojice by se ještě dnes měla objevit před newyorským soudem.

Americkým bezpečnostním složkám se v posledních týdnech podařilo odhalit a zadržet několik lidí, kteří údajně chystali teroristické útoky. Před týdnem byli v Chicagu zatčeni dva bratranci, kteří údajně chtěli jménem IS provést útoky na území USA.

V polovině března byl zase obviněn veterán amerického vojenského letectva, který se chtěl přidat k IS. Začátkem měsíce zase FBI zadržela v New Yorku trojici mužů původem z Kazachstánu a Uzbekistánu, kteří se chystali připojit k IS a mluvili i o útoku na prezidenta Baracka Obamu.

Americké ministerstvo spravedlnosti zatím obvinilo kolem 20 osob z pokusu o vycestování do Sýrie či Iráku, kde se tito lidé chtěli připojit k islamistům. Členové IS veřejně vyzývají své stoupence v USA, aby páchali útoky v odvetě za bombardování pozic islamistů vedené americkou armádou.

japos22 ( 2. dubna 2015 21:45 )

Asi ukecaný baby s levným programem na mobil

Zobrazit celou diskusi