Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pilot - masový vrah: Bral sedativa, která zvyšují riziko sebevraždy!

Autor: shp - 
2. dubna 2015
10:15

Andreas Lubitz (†27), kopilot letu 4U9525, který záměrně navedl airbus se 150 lidmi na palubě na úpatí francouzských Alp, byl kdokoliv, jen ne zdravý člověk. Měl psychické problémy a sužoval ho i zhoršující se zrak. Navíc bral sedativa, která u pacienta zvyšují riziko sebevraždy!

Jak zjistil německý deník Bild, vyhledal Lubitz zdravotní pomoc v nemocnici v Düsseldorfu během února a března minimálně třikrát. Sužovaly ho psychické i oční problémy.

Těmi začal trpět po autonehodě, kterou prodělal v roce 2014. Při havárii Lubitze zachránil airbag, ale poškodil mu zrak. Pilot si také od té doby stěžoval na sluchové trauma. Neustále slyšel hlasitý zvuk.

Jak ale vyplynulo na povrch, Lufthansa, pod kterou spadají aerolinky Germanwings, kterým zřícený airbus patřil, o jeho zdravotních problémech věděla. Lubitz však neříkal o svých problémech vše.

Když mu lékař vypsal neschopenku, roztrhal ji a v práci řekl, že doktorova ordinace je dočasně mimo provoz. Novináři Bildu také zjistili, že Lubitz bral silné a nebezpečné léky.

Kromě antidepresiv bral silná sedativa. V kombinaci mohly mít léky děsivé účinky. Lubitz totiž bral Lorazepam, který se řadí k těm silnějším a přísně sledovaným sedativům. Je možné a dokonce pravděpodobné, že na něm byl závislý.

Lorazepam je silné sedativum, které se podává při poruše spánku,“ prohlásil farmakolog oslovený Bildem. Ovlivňuje schopnosti řídit a v počátcích léčby může zvýšit riziko sebevraždy u pacienta, o čemž musí lékař informovat.

Ať už řídil, nebo dokonce létal, lékař musí mít podávání léku pacientovi přísně pod kontrolou,“ dodal farmakolog. Podání sedativ mohlo být důvodem vypsání osudné Lubitzovy neschopenky. Kopilot tak mohl být při letu klidně pod vlivem sedativ. Vysvětlovalo by to jeho nepochopitelně klidné jednání.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ixtlil ( 2. dubna 2015 20:29 )

Tak co se týče ztráty zraku, tak před dvma dny naopak přišli vyšetřovatelé na to, že si to jen mylně vsugeroval, nejsa Lubitz lékařem. Lékaři naopak z jeho klinických vyšetření zjistili, že žádnou ztrátou ani zhoršením zraku postižen není. Takže předevčírem měl vidět dobře, jen si to "myslil", že vidí hůře a dnes v rozporu z předvčerejšími zjištěními mu opět hrozila ztráta zraku. Asi se v těch uměle vykonstruovaných lžích začínají ztrácet, chtělo by to sestrojit síťový diagram jejch vývoje a občas se podívat zpět. Spíš to je tak, že zoufale hledají cokoliv, aby mu to přišili. Tyhle kecy by mohly sedět na jakéhokoliv pilota náhodně vylosovaného, proto se ani svazu pilotů nedivím že to odsuzují=jsou si vědomi, že by tato "zjištění" mohla pasovat na každého z nich.

mememumu ( 2. dubna 2015 16:44 )

Tak druhá černí skříňka už se našla. Ale předpokládám, že její obsah a analýza stejně budou zmanipulovány amíky

vog.ht. ( 2. dubna 2015 16:44 )

Tak už jí údajně našli: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/366025-v-alpach-nasli-druhou-cernou-skrinku-airbu su-germanwings.html

vog.ht. ( 2. dubna 2015 16:41 )

frnda.vegeta

vog.ht. ( 2. dubna 2015 15:32 )

Vůbec ne, ale důležitý to je. V podstatě je to to nejdůležitější, z čeho vyšetřovatelé vycházejí, protože podle údajů ze zapisovače se dá nasimulovat celý průběh letu.

Zobrazit celou diskusi