Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec feťáka, který zabil policistku: Chtěl koupit svědkyni za 30 tisíc!

Autor: sch, dce, ČTK - 
2. dubna 2015
09:18

Je teprve druhý den soudu s feťákem Josefem Novákem, který svým vozem srazil a zabil policistku, ale soud už řeší ovlivňování svědků! Včera večer jedné ze svědkyň nabízel Novákův otec 30 000 za lživou výpověď!

Policie včera večer zadržela osobu, která se ještě dopoledne pokoušela ovlivnit jednu ze svědkyň případu. Neznámý muž chtěl, aby u soudu lhala ve prospěch obviněného, a nabídl jí za to 30 000! S tou chtěl mluvit i otec Josefa Nováka.

"Jela jsem z práce, zastavila mě policejní hlídka, viděla jsem auto napříč silnice. Šla ke mně policistka, už ke mně ale nedošla. Viděla jsem na autě puštěné majáky. Viděla jsem auto asi kilometr," začala svědkyně Barbora U. Novák nervózně klepe spoutanýma nohama, asi už tuší, že jeho včerejší výpověď neobstála.

"Začala jsem hledat peněženku, když ke mně policistka šla. Od jejího auta to bylo asi 5–6 metrů. Když jsem vytáhla peněženku, už jsem ale viděla ze strany blížící se světla, viděla jsem, jak na mě kouká, pak ji srazilo to auto. Měla na sobě uniformu a výstražnou vestu, zářivě žlutou!" dodala. A právě o tuto část výpovědi šlo starému Novákovi.

"Včera jsem byla v práci, dopoledne za mnou přišel pan Novák, sháněl moji kolegyni, zeptal se, jestli se mnou může mluvit. Proč? Kvůli zítřku. Nechá si to projít hlavou a vrátí se," uvedla Barbora.

"Pak přišel jiný pán, že četl moji výpověď, a že jestli jsem si jistá, že měla policistka vestu, či nikoliv. Že jsem ve výpovědi uvedla, že si nejsem jistá, a jestli se s tím můžu ztotožnit. Že mi nabízí finanční částku, 30 tisíc. Půlku že mi dá dnes a půlku zítra. Řekla jsem mu, že si to nechám projít hlavou, mezitím jsem kontaktovala policii. Osoba pak byla zadržena policií," pokračovala svědkyně.

Video Narkoman, který zabil policistku, před soudem: Začal jsem koktat! - Pavel Schuster
Video se připravuje ...

"Řekli mi, ať řeknu, že policistka vestu neměla, že to bude ve prospěch obžalovaného," dodala Barbora. Žena přijela v červeném Golfu k zátarasu ve stejném směru jako Novák, policistka k ní zamířila, aby ji poslala jinam. K Barboře už ale nedošla. Podobně v případu vypovídal i jiný svědek, čímž podpořil Barbořinu výpověď.

Celá věc se samozřejmě nelíbila Novákovi. "Chci se vyjádřit, já jsem nikoho o žádnou takovou pomoc nežádal, chci se od toho distancovat. Je mi to nesmírně líto, nechtěl jsem nikomu ublížit, natož zabít," prohlásil.

Novák odmítá, že by před jízdou užíval drogy. Znalkyně z oboru toxikologie Lenka Maroušková ale dnes při výpovědi uvedla, že v jeho těle byly stopy po marihuaně a pervitinu. "Přítomnost této látky (pervitinu) ovlivňuje chování a řidičské schopnosti," zmínila při výpovědi Maroušková. Její kolegové z oboru psychologie a psychiatrie pak doplnili, že drogy v těle Nováka nemohly ovlivnit jeho ovládací a rozpoznávací schopnosti. Věděl tak, co dělá. "Byl pod vlivem pervitinu, hladina v krvi byla poměrně vysoká," uvedl jeden ze znalců.

antiall ( 2. dubna 2015 12:34 )

 Proč je snadne sehnat drogy - Vietnamci vaří perník jak před soudným dnem tak asi taky proto. Třicet tácu za krive svědectví je dost směšné, když svědek riskuje až pět let a ještě je v tom smrt policistky? Tatík je asi vych...ek.

gogo ( 2. dubna 2015 09:42 )

Ale to by Vás poslanci neměli vůbec, ale vůbec rádi.. Ti tam mají zcela jiné poslání a jiné "speciální úkoly". Od těch, kteří je tam nastrčili, aby jim sloužili, aby vytvářeli (či spíše mršili) zákony dle jejich potřeb..

moiaza ( 2. dubna 2015 09:39 )

Osobně být poslancem, více bych se zajímal o to, proč dnes seženu drogu stejně lehce, jako třeba vitamín B.Co vede mladé k tomu, že berou drogy. Proč dnes u hodně přečinu a trestných činu najdou v pachatelích drogy. Téměř každý řidič ujíždějící policii, je zfetovaný. Pachatelé vražd velmi často jsou pod vlivem návykových látek. Proč se poslanci nezabývají příčinou? Zřejmě by odhalili něco, co by jim nevystavilo zrovna příjemné vysvědčení. Proč to tak je, si každý odpovězte sami. Nechám to na vaší inteligenci. Aspoň se projeví, jaké IQ kdo vlastní.

bandour ( 2. dubna 2015 09:34 )

no justici v tomto státě jenom zajímá, jak tento stát ještě více ždímat, větší nenažrance jsem ještě neviděl

bandour ( 2. dubna 2015 09:32 )

tak, šup, šup s tatíkem do vazby, aby to již nemohl opakovat

Zobrazit celou diskusi