Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hledá se anděl. Vytáhl z vozu čtyři zraněné, ošetřil je, usmál se a odjel

Autor: dce - 
1. dubna 2015
15:46

Na Plzeňsku se hledá anděl strážný. U vážné dopravní nehody ve Štěnovicích pomohl čtyřem zraněným – pravděpodobně jim dokonce zachránil život. A prý takto zasáhl už několikrát. Za svou pomoc ale nic nechce – lidé ho teď hledají, aby mu mohli alespoň poděkovat.

Čtyři osoby se v neděli večer staly ve Štěnovicích na Plzeňsku oběťmi dopravní nehody. Jedenadvacetiletý mladík jel moc rychle – doslova vyletěl z kruhového objezdu a narazil do betonového můstku. Kolem začalo okamžitě stavět mnoho aut, ale jen jeden z nich začal zraněným pomáhat. A asi jim i zachránil život – z vozu se totiž po nehodě začalo kouřit!

Zaujal mě mladý muž, který zřejmě jako jediný věděl co dělat. Tento pán zcela jasně a rozhodně určoval co dělat, jak se dostat ke zraněným do auta, a s pomocí ještě jednoho muže všechny zraněné z vozidla během velice krátké chvilky dostali ven,“ napsala v dopise pro Krimi-Plzeň.cz čtenářka Jana. I ona u nehody zastavila a chtěla pomoci.

U nehody na Plzeňsku pomáhal anděl s vínovým BMW – poznáváte ho? U nehody na Plzeňsku pomáhal anděl s vínovým BMW – poznáváte ho? | HZS Plzeňského kraje

Když byli všichni zranění venku, začal je mladík ošetřovat a používal přitom několik lékárniček, páčidlo na otevření dveří, fixační límec a další věci. Když na místo dorazil vrtulník, lékařům sdělil, jaká mají všichni zranění. Janě to nedalo a samozřejmě se zeptala, zda je muž lékař. 

On se jen zasmál, že není, že to vozí jako prevenci, že najezdí spoustu kilometrů a u podobných nehod je poměrně často. Takže si auto vybavil tak, aby první pomoc měla nějaký smysl a mohl pomoci, jak nejlépe je to v danou situaci možné, a také se prý sám samostudiem učí, jak poskytovat první pomoc,“ uvedla Jana.

Janu zajímalo, i zda muž za využité potřeby z lékárničky dostává od někoho náhradu. „Lékárnička byla po použití celá znehodnocená, nebo za své oblečení, které bylo také zcela zničené od krve. Muž odpověděl, že prý takové věci neřeší a byl strašně skromný.“

Jana mladíka z BMW hledá. „Kdyby se mi někdy, nedej bože, stala podobná nehoda, prosím, ať jako první před záchranáři je na místě toto vínově červené BMW s tímto šoférem, který je pro mě osobně andělem,“ dodává. Chce Andělovi z vínového BMW darovat alespoň jednu lékárničku, kterou mu koupila.

Podle Jany bydlí muž ve Staňkově na Domažlicku, na voze je ale pražská SPZ. Můžete pomoci? Znáte kolem Staňkova muže s vínovým BMW? Ozvěte se na e-mail tip@blesk.cz!

sores ( 3. dubna 2015 09:49 )

Pokud člověk nemá slušné chování v buňkách tak nikdy slušný nebude!S tím se člověk musí prostě narodit.Z hulváta nikdy nebude slušný a ze slušného hulvát! Dokázaná věc.Se všema vlastnostma se člověk musí narodit!

jerry ( 2. dubna 2015 10:02 )

Je jasné, že ty tuhle mou informaci nejsi schopen vstřebat. Psal jsem to pro ty, kteří disponijí inteligenčním keoficientem od 100 výše.

vrahrychtar ( 2. dubna 2015 07:12 )

nenajezdil jsi ty statisice na gauci s X boxem???

jerry ( 2. dubna 2015 06:49 )

Také chci být skromný hrdina! Denně sedím za volantem, mám naježdíno statisíce kilometrů ale nikdy se mi nepodařilo přijet k bouračce včas, abych mohl zasáhnout a zachránit. A tomuhle hned několikrát. Je tohle nějaká spravedlnost?

vrahrychtar ( 2. dubna 2015 04:27 )

tos to je nas Josifek z Oulehlic..a to jeste rano odrodil nasu stracenu

Zobrazit celou diskusi