František P. čelí obžalobě, podle níž zneužíval a vedl k nemravnému způsobu života šest dívek. Obžalovaný vinu odmítá. Případem bývalého spolumajitele brněnského soukromého Gymnázia P. Křížkovského s uměleckou profilací Františka P. se zabývá brněnský městský soud. Proces bude pokračovat 7. dubna a poté počátkem května, řekla dnes ČTK mluvčí soudu Gabriela Stočková.

František P. byl nejen spolumajitelem školy, ale také na ní vyučoval sborový zpěv, hru na zobcovou flétnu i lesní roh a vedl sbor školy Scholastici Musici. Podle MF DNES byly jeho cílem právě sboristky.

List však upozornil i na to, že v prosinci 2013 dostal František P. Cenu Jihomoravského kraje za práci s mládeží a půl roku poté ho zadrželi kriminalisté. Ve vězení je již rok. Podle spisu si na něj stěžovaly u rodičů studentky, z nichž některým ještě není 15 let. Od nich pak přišlo na policii trestní oznámení na Františka P. Brněnský soud v uplynulých dnech vyslechl několik svědkyň z řad studentek. MfD zmiňuje případ jedné z nich, kterou prý František P. vzal na lesní posed, svlékl ji a osahával.

Další dívku prý opil a objímal. Tvrdí však, že jeho počínání nemělo sexuální podtext. „Je pravda, že jsem k ní měl přátelský vztah. Jaký taky jiný, když jsme společně tvořili,“ uvedl podle MfD František P. Požádal soud o propuštění z vazby, ten to ale zamítl. „Vyvinuli veškeré možné úsilí k tomu, aby škola byla izolována od jakéhokoliv jeho vlivu,“ řekl MF DNES ředitel školy Pavel Matuška.