Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

O psychických problémech vraždícího pilota věděli! Bossové Lufthansy na místě zkázy letu 4U9525

Autor: shp - 
1. dubna 2015
13:25

Srdečné gesto, nebo populismus? Šéfové letecké společnosti Lufthansa, pod kterou spadají i nízkonákladové aerolinky Germanwings, se dostavili na místo zkázy letu 4U9525. Airbus Germanwings navedl na úpatí francouzských Alp pilot Andreas Lubitz (†27), který se dlouhodobě léčil s psychickými problémy. Jak vyplynulo na povrch, Lufthansa o tom věděla...

Zkroušené pohledy, smuteční nálada a smrt ve vzduchu. Taková byla nálada, když šéfové letecké společnosti Lufthansa dorazili do vesnice Seyne-les-Alpes, kde je středisko záchranných prací i smuteční místo.

Právě k pomníku, který uctívá památku 149 lidí, které zavraždil kopilot Andreas Lubitz, položili šéf Lufthansy Carsten Spohr a výkonný ředitel Thomas Winkelmann obrovskou kytici. Chtěli vyjádřit svou soustrast.

Ta by možná nebyla nutná, kdyby známá německá letecká společnost správně vyhodnotila, že Lubitz není způsobilý k letu. Sice prošel všemi jejich testy včetně psychologického, ale psychicky v pořádku rozhodně nebyl.

Jak zjistil švýcarský deník Blick, Lubitz se Lufthanse přiznal k psychickým problémům už v roce 2009, kdy přerušil letecký výcvik, který posléze obnovil. Kdyby ho poslouchali a zareagovali, nemuselo by zemřít 150 lidí.

Video Pilot – masový vrah: Co se dělo, než záměrně poslal 150 lidí na smrt? - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

momoko ( 1. dubna 2015 15:20 )

jasně vraždící pilot s maskou funěl do mikrofonu a volal za stranu a za lidi, nebo zasraný náledí? Nebo tam máte něco ještě lepšího?

japome ( 1. dubna 2015 14:30 )

už se smíchy neudržím kam až zajdete místo toho, aby jste napsali PRAVDU - nejsem ovce

Zobrazit celou diskusi