Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

ČT šetří problematický obchod se sponzoringem

Ředitel České televize Petr Dvořák
Ředitel České televize Petr Dvořák  (Autor: ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
1. dubna 2015
07:44

Platili míň, než bylo fakturováno! Při podvodech se sponzoringem pořadů České televize prý soukromé firmy připravily stát o desítky milionů korun na daních. Případ prověřuje policie i sama televize.

Firmy zprostředkovávající sponzoring na ČT, tedy uvedení jmen firem před začátkem pořadu, vystavovaly podle Mladé fronty DNES klientům faktury na vyšší částky, než kolik samy za sponzoring televizi platily. Zákazníci zprostředkovatelů si uvedením vyšších nákladů snížili daňový základ a část peněz jim následně zprostředkovatel vrátil. Podle kriminalistů tak firmy na daních nezákonně ušetřily desítky milionů.

Obchodní ředitel ČT Hynek Chudárek deníku řekl, že se televize stala obětí podvodu ze strany zprostředkovatelů sponzoringu. Generální ředitel ČT Petr Dvořák uvedl, že již zadal prověření věci.

Policie zmapovala řetězec společností, které se prý na daňových únicích podílely. Podle deníku prověřuje například společnost Praha Production podnikatele Martina Jansy, která pro ČT také v minulosti připravovala pořady.

Klienty pro Jansu údajně pomáhal získávat táborský podnikatel Filip Rožek, který se přátelí s bývalým finančním ředitelem ČT Františkem Lambertem. Jansa jakékoli nezákonné jednání popřel a Rožek na otázky k případu nechtěl odpovědět.

ivoadler ( 1. dubna 2015 18:53 )

Díky, teď jsem to pochopil. V podstatě je celej národ blbej až na santixkauze a pár jemu podobných. Koho volíš, veleduchu?

honza54.. ( 1. dubna 2015 13:52 )

zloději jsou všude. jen je nepodporovat. odhlasovat zrušení poplatku ČT a Českýmu rozhlasu

antiall ( 1. dubna 2015 12:52 )

 To jsem rád, že se to provalilo a teď který čistič to zamete? ?

gabreta ( 1. dubna 2015 12:20 )

Od stávky v ČT, kdy si honil politické body kdejakej blb, je ČT jeden velkej průser a v RpRTV má nepochopitelnou podporu! Teď je otázka, jestli bude někdo chtít a hlavně moci do toho zašťourat. Dost pochybuju, že se taková vůle najde v našem zkorumpovaném státě!!

1917 ( 1. dubna 2015 12:10 )

V tomto bor-delu fungují jen mafie a tunely. Ovšem kromě Blanky, ale ta je vlastně také jeden obrovský tunel s mankem min. 10 miliard.

Zobrazit celou diskusi