Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Koncert pro konvoj: Češi pařili s americkými vojáky

Autor: ČTK - 
31. března 2015
19:38

V divadle La Fabrika začal dnešní druhý koncert na podporu amerického armádního konvoje. Mezi třemi až čtyřmi stovkami diváků je několik desítek amerických vojáků. Koncert zahájila šestičlenná dívčí skupina Totál Vokál. Dále vystoupí například Jiří Suchý, Mydy Rabycad, Markéta Foukalová, Adam Mišík a David Koller Band. 

Koncert s názvem Ahoj, kluci americký! moderuje českoamerická herečka Eva Jeníčková. Velké obrazovky ukazují společenské fráze v češtině a angličtině se svérázným fonetickým přepisem. Před sálem stojí historický americký džíp. 

Součástí večera bude projekce dobových fotografií a dalších archivních materiálů na téma americké armády v Čechách v roce 1945. Jeho primárním cílem je podle pořadatelů zpříjemnit členům jednotek ozbrojených sil USA průjezd Českou republikou. Koncert je načasován podle „opušťáku“ amerických vojáků, takže skončí v 21:00.

Jde o druhý koncert na podporu konvoje, který má v Praze jednodenní přestávku na cestě ze cvičení v Pobaltí na základnu v Německu. Odpoledne se hrálo přímo na parkovišti před ruzyňskými kasárnami, kde američtí vojáci nocovali. Koncert pod širým nebem podle pořadatelů navštívila asi tisícovka lidí. 

valkaamir ( 23. července 2015 12:41 )

 Pamatuji si jako kluk kdyz prijel cirkus do venice ,nebo mesta vsichni vybihali a sli se divat a mavali .Ze dnes jede cirkus a dela hluk tak take ze zvedavosti se lide prijdou podivat .Ale je to jen zvedavost zadna fantazie .nekteri jsou sice zaprodani fanatici za zold by prodali sami sebe ale je to slava jako na prvniho maje .Skoda ze to neni zase jen ten cirkus ale zbrane ktere zabijeji a kdyz se pouziji zabiji i nas a potom to nebude jen podivana ale potece krev.Budou vtom mit prsty Ti patolizalove a Fanatici co by vlezli radosti temto agresorskym cirkusakum do zadni casti jen aby se zviditelnili.

winklos ( 1. dubna 2015 09:22 )

Osobne jsem je vítal také společně s množstvím lidi a jsem rad, ze jsem byl u toho. Ovšem ideální by bylo, kdyby zde zůstali a pomohli nám tu komunistickou věř bez vyhnat navěky.a ty příspěvky jako proti nim svědci o úrovni pisatelů. Chvála bohu za ne, je vidět, ze jsou na úrovni Rusů.

winklos ( 1. dubna 2015 09:18 )

Ja jsem osobně videl lidi, kteří je srdečně a sami za sebe vítali. Byli to normální občane, mladi, stari,děti A ti proti, bylo jich asi pět ale všichni vypadali jako směšné figurky, asi opilí a pod drogami.

tgbb. ( 1. dubna 2015 06:34 )

Za kolik ji paseš? Ne, že bych měl zájem, smradlavý čupky (b) přenechávám bezďákům, komoušům a jiné spodině.

mortis69 ( 1. dubna 2015 06:02 )

Zobrazit celou diskusi