Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zásah v Uherském Brodě: Policisté svědka na záchodě zachránit nemohli

Autor: dce, sch - 
31. března 2015
19:19

Je to už více než měsíc od šíleného krveprolití v Uherském Brodě. Místní obyvatel naběhl do restaurace Družba a zastřelil osm lidí. A všichni se stále ptají – nemohla policie udělat víc? Proč například nezachránili Petra Gabriela, který se skrýval na záchodě, jen kousek od vchodu do restaurace?

Přesná mapa místa masakru objasňuje mnohé. Například kde se nacházel vrah a kde je vchod do restaurace. S hlavou v dlaních poslouchal z WC restaurace Družba střelbu i Petr Gabriel. Vysvobodila ho až po dvou hodinách zásahovka, dřív to nebylo možné. Dveře záchodů jsou sice u vchodu do restaurace, zpoza baru, kde se Zdeněk K. ukrýval, na ně ale bylo jasně vidět. 

To potvrzuje i fakt, že když dva policisté vstoupili na počátku útoku do restaurace, útočník po nich ihned začal střílet. Kdyby policisté Petra Gabriela ze záchodu vyvedli, mohl by dnes být už po smrti – na toaletách byl paradoxně mnohem více v bezpečí.

Situace v restauraci Družba byla od počátku velmi nepřehledná. Policisté měli kusé informace o situaci uvnitř od několika osob, kterým se podařilo utéct zadním vchodem, a také od redaktora FTV Prima, kterému šílenec volal.

Střelba začala v úterý krátce po poledni. Střelec vešel do restaurace Družba, která byla v době obědů plná lidí! Zastřelil 8 lidí, zbraň pak patrně obrátil proti sobě. Před útokem zavolal do televize. Několik lidí se zachránilo útěkem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

endynka47 ( 25. dubna 2015 07:26 )

Jen si představit tu scénu,kdyby v té restauraci seděl chovanec,ten zbabělej srab.

pelagie ( 1. dubna 2015 08:08 )

přesně pořád se opakuje ,nic nového ...sám byl pos....ý na WC neustále kritizuje zásah PČR, proč to dělá, to se chce za každou cenu zviditelnit ???

dr.x.crement ( 1. dubna 2015 06:41 )

Nejhorší je,že ani v hospodě není člověk v bezpečí..................... budem muset mít kolty proklatě nízko u pasu

karlos107 ( 1. dubna 2015 05:34 )

Zalezlý dement na hajzli blbec a teď dělá hrdinu

nojasne ( 1. dubna 2015 01:27 )

Jo jo, místo, aby byl rád, že to narozdíl od osmi jiných lidí přežil, tak ještě držkuje.

Zobrazit celou diskusi