Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Teroristé z ISIS vyvraždili celou vesnici: Upalovali i ženy a děti!

Teroristé z ISIS vypálili a vydrancovali celou vesnici. Její obyvatele popravili.
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp, ČTK - 
31. března 2015
13:55

Radikálové z ISIS naběhli po zuby ozbrojení do vesnice Madžúba bez jakéhokoliv slitování. Vraždili ženy i děti. Některé upálili, jiným usekli hlavy...

Radikálové z Islámského státu ve střední Sýrii zavraždili nejméně 30 lidí, mezi nimiž byly také ženy a děti. Některé zastřelili, další upálili a sťali. Oznámili to syrští ochránci lidských práv, kteří situaci sledují z exilu.

Podle jejich zpráv bojovníci IS zaútočili na vesnici Madžúba v provincii Hamá. Obývají ji jak sunnité, tak šíité. Členové IS tam „zastřelili, sťali a upálili nejméně 30 lidí, mezi nimiž byly ženy a děti,“ sdělili ochránci lidských práv.

IS obsadil loni části severní Sýrie a snaží se je spravovat podle svého výkladu islámu. Zprávy o krutých likvidacích odpůrců odtud přicházejí často. Mnozí jsou vražděni na veřejných místech pro výstrahu ostatním.

Syrská armáda zaútočila raketami země-země na severosyrské město Idlib a zabila tam nejméně 14 lidí. V sobotu Idlib obsadili islamisté a místní obyvatelstvo se obává, že se armáda bude snažit novými boji město získat zpět.

Idlib je domovem 165.000 lidí a po severosyrské Rakce je druhým provinčním střediskem, které padlo do rukou islámským radikálům. V Rakce si IS zřídil hlavní stan. Idlib obsadilo několik radikálních skupin, z nichž největší je fronta an-Nusra, která se hlásí k al-Káidě.

pekaaaros ( 7. dubna 2015 13:58 )

tohle se musí rozsoudit, chlapi. Máte co říct na svou obhajobu?

pekaaaros ( 7. dubna 2015 13:57 )

prej " Oznámili to syrští ochránci lidských práv" tak to je teda dobrej pracovní post. Název práce: Ochránce lidských práv. Popis práce: Sledovat, jak se porušují lidská práva a podávat o tom zápis.

jojone ( 31. března 2015 23:40 )

zalez, šmejde vegetovej, nic se tě neptám

lesni.vila.semacek ( 31. března 2015 23:13 )

tak to chodíš v jiných jako druhořadý a možná i levý

jojone ( 31. března 2015 21:32 )

já jsem já od roku 2013 a jsem teď zrovna pravý - momentálně mě nikdo neklonuje

Zobrazit celou diskusi