Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tehdy byl masový vrah vysmátý teenager: Nově odhalené video s kopilotem letu 4U9525

Autor: shp, štš - 
30. března 2015
22:22

S úsměvem pozoroval krajinu pod sebou, vtipkoval s instruktorem a čišelo z něj nadšení z toho, že si začíná plnit svůj životní cíl – stát se pilotem. Tak působí Andreas Lubitz (†27) na nově zveřejněném videu z dob, kdy se teprve učil létat. To právě on má na svědomí 150 lidských životů na palubě letu 4U9525, který navedl na francouzské Alpy.

V době, kdy třicetivteřinový klip vznikl, nic nenasvědčovalo tomu, že se z Andrease Lubitze stane masový vrah. Tehdy mu bylo nějakých 18 let a v Německu se učil létat s kluzákem. Netoužil po ničem jiném než se dostat do oblak.

Na záběrech je vidět, jak si let užívá. „Proč je dnes takový klid? To je neuvěřitelné,“ mumlá si pro sebe, a dokonce i zavtipkuje: „Poletíme, dokud nám nedojde palivo, O. K.?“ ptá se se smíchem svého instruktora.

Video by dnes nikoho nezajímalo, pakliže by se z kluka s vášní pro pilotování nestal masový vrah, který nasměroval airbus Germanwings do štítů francouzských Alp. Zabil sebe a dalších 149 lidí.

Podle vyšetřovatelů měl na dobu letu vypsané dvě neschopenky. Podle všeho přicházel o zrak. Navíc byl rok a půl v péči psychiatra a už v minulosti se u něj objevily sebevražedné tendence.

ficko ( 1. dubna 2015 06:11 )

pozrite si video : http://www.rtl.de/cms/news/punkt-12/er-ist-nicht-der-co-pilot-unglaublich-souveraen-klaert-andrea s-die-verwechslung-auf-473c9-9851-22-2259984.html

jentakjen.voght ( 31. března 2015 12:16 )

„Lidé očekávají, že piloti, astronauti a lékaři jsou lidé emocionálně stabilní, vyrovnaní a dobře vyškolení specialisté, kteří umí zachovat klid v každé situaci. Jak se ale dá ve skutečnosti posoudit a zjistit, zda je někdo ve správném psychickém rozpoložení? Během lékařských testů se hledí na tyto aspekty, ale do jaké míry jsou spolehlivé?“

jentakjen.voght ( 31. března 2015 11:55 )

Nemel hovna. Naopak, pro aerolinky je to obrovský průšvih, že mají takové zaměstnance a nemají pod kontrolou jejich zdravotní stav. Kdyby to svedli třeba na nějakýho tureckýho pasažéra, tak by mohly být pochybnosti, ale tady všechno krásně zapadá. Navíc, svědectví expřítelkyně, lékařů, rodiny.... to mluví za vše. Takže letecká společnost má průšvih jako Brno.

y1xcvbnm ( 31. března 2015 10:13 )

 Hanča , Tonča a co dělá Vojtek ????? Najednou ani vidu ani slechu

erisielka ( 31. března 2015 10:07 )

jděte už do zádele s těma článkama pořád ještě není jasné z jakých příčin se ta nehoda stala a vy plodíte jednu fantasmagorii za druhou hyeny novinářský!!

Zobrazit celou diskusi