Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Manželka masového vraha z Uherského Brodu: Zůstala na psychiatrii!

Autor: sč, zrk - 
30. března 2015
21:37

Manželka Zdeňka K., vraha, který 24. února zastřelil v restauraci Družba 8 lidí a pak i sebe, je od té doby v Psychiatrické nemocnici v Kroměříži. Protože ale k léčbě nedala písemný souhlas, musel nyní o ní rozhodnout soud.

„Ano, soud vydal toto rozhodnutí, protože žena je nemocná a byla by nebezpečná sobě i okolí. Soud jí stanovil i opatrovníka a požádal o posouzení jejího zdravotního stavu znalce,“ sdělil Blesku předseda soudu v Kroměříži Petr Marák.

Žena trpí schizofrenií a v péči odborníků bude nejméně tři měsíce. Na psychiatrii skončila poté, co se po tragédii doma zabarikádovala před policisty.

Sousedé manželky masového vraha o ní vždy mluvili jako o psychicky labilní ženě. Často prý pokřikovala na kolemjdoucí nadávky. A to i na malé děti. Podle jednoho souseda ji k tomu ale manžel nabádal.

Choval se jako psychopat, mnohdy nabádal ženu, aby se chovala nepříčetně a řádila na ulici. Vyhýbali jsme se jim obloukem. Já jsem s ním dřív dělal a vždycky to byl uzavřený člověk, ale dřív se s ním dalo vyjít,“ řekl jeden ze sousedů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi