Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dala těhotné vypít dezinfekci: Sedět bude jenom rok

Autor: ČTK ljš - 
30. března 2015
09:49

Malého chlapce svou nedbalostí připravila o mámu a nenarozenou sestřičku. Zdravotní sestře Ivaně B., která v Orlové v diabetologické ambulanci nechala budoucí matku vypít jedovatý roztok místo glukózy, potvrdil odvolací soud roční vězení. Oproti původnímu rozsudku Okresního soudu v Havířově jí ale navíc na čtyři roky zakázal práci ve zdravotnictví.

Krajský soud se dnes zabýval odvoláním státní zástupkyně i obžalované. Žalobkyně požadovala udělení zákazu činnosti, který okresní soud s vysvětlením, že obžalovaná je už v důchodu, neudělil. Navíc žádala i změnu věznice, ze zařízení s dozorem na mírnější věznici s dohledem. Naopak obhájkyně zdravotní sestry žádala mírnější trest.

Odvolací senát nakonec původní rozsudek zrušil a vyhlásil nové rozhodnutí. Výši trestu ponechal stejnou. Souhlasil ale se zákazem činnosti i s mírnějším typem věznice. Podle předsedy odvolacího senátu je trest přiměřený a splňuje zákonné podmínky. „Jednání hraničilo s hrubou nedbalostí,“ řekl.

Těhotná žena přišla do orlovské diabetologické ambulance na vyšetření loni 18. června. Místo neškodné glukózy ale vypila takzvaný Chlumského roztok, který se používá například pro dezinfekci lékařských nástrojů a na léčbu kožních obtíží. Personál na záměnu později přišel a kontaktoval policii. Hlídka mladou ženu našla v jejím bytě už v bezvědomí. Přivolaní záchranáři jí už nemohli pomoci.

szuszu ( 30. března 2015 21:51 )

Ty jsi vic a vic vtipnejsi!!! Nema cenu s tebou diskutovat!!!!! Kdyz te vytaci i obycejny vykricnik Sama tehotna udajne poznala,ze to neni dobre a presto obsah dobrovolne vypila!!! To by malo kdo dal! Zavinila si to napul sama! Sestra urcite rano nevstavala s umyslem,ze nekoho otravi chlumakem. Bohuzel se to stalo, a to jak to tam funguje nikdo nic nevime. Tak se tu ty chudinko nerozciluj,nebo te jeste klepne!!!!!!!!!

alenam ( 30. března 2015 21:39 )

Já snad používám vykřičníky, ty uječená hrůzo???? Píšeš opět kraviny Jediné, pro slepejše nebo blbce teoreticky zaměnitelné balení glukózy a Chlumáku je v skleněné hnědé lahvičce z které se glukóza rozhodně nepije ale sestra jí přelévá do jednorázového plastového pohárku aby se přesvědčila že je přelito všechno, případně přesně tolik aby to odpovídalo individuální potřebě pacienta. Stejně tak to bylo i v tomhle případě, jak bylo sděleno, tak si nech ty tvoje blbý kecy na koledu a nehraj si tu na někoho kdo o tom něco ví jenom abys tu mrchu, co to při přelévání musela cítit, chránila jako magor stále stejnýma kravinama bez ohledu na protiargumenty nejen mé.

szuszu ( 30. března 2015 21:13 )

Jedinej kdo tu jeci jsi ty! Kdybys mela jen minimalni prehled,tak jiste vis,ze kdyz je roztok michany v ustavni lekarne na prani laboratore,tak si ho otevre bud sam pacient,aby se predeslo jeho kontaminaci,nebo personal pred pacientem jen povoli uzaver.Myslim,ze ta sestra je proste jen obet! Vedeni si to vyresilo po svem! A odnesla to stara presluhujici zenska,kterou tenhle system nuti porad pracovat! I s pacienty jako jsi ty! A ty bys podle tvych reakci jak tu moudre a velice jadrne pises a vyzivas se ve vulgarismech,urcite nic takoveho nevypila!! Soudim podle tveho jednani,bys sestru skopala! Znovu opakuji,ze chlumskyho roztok je neco tak strasne hnusnyho a smradlavyho,chutove nepozivatelnyho,ze vypit 250 ml je nadlidsky vykon! Obzvlaste v tehotenstvi!!! Optej se treba na zubnim,kde se namaci dren do chlumaku,at ti daji liznout

sova13 ( 30. března 2015 20:13 )

.....jestli je szuszu sestra,...

sova13 ( 30. března 2015 20:13 )

alenam jestli je szuszu, tak dělala zdrávku v Plzni

Zobrazit celou diskusi