Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf BBC odvolal hvězdu Top Gear, Jeremyho Clarksona. Teď mu vyhrožují smrtí

Autor: ČTK, zrk - 
29. března 2015
08:27

Generální ředitel BBC neprodloužil smlouvu hvězdě Top Gearu, Jeremymu Clarksonovi a nyní mu vyhrožují smrtí. Policie prošetřuje všechny hrozby, které jistě souvisí s ukončením spolupráce s kontroverzním moderátorem Clarksonem.

Britský Scotland Yard potvrdil, že prověřuje hrozby smrtí, které Hall dostal po svém středečním oznámení, že Clarkson v Top Gearu definitivně končí. Důvodem byla březnová roztržka po natáčení posledního dílu, kdy Clarkson udeřil asistenta produkce, protože neměl připravené teplé, ale jen studené jídlo.

Policie ve Westminsteru v centrální části Londýna prověřuje pohrůžku smrtí. Vyšetřování pokračuje. Zatím nebyl nikdo zatčen," uvedl mluvčí Scotland Yardu.

Podle dnešního vydání listu Mail on Sunday je Hallův dům pod nepřetržitým dohledem od chvíle, kdy výhrůžku smrtí dostal. Ochranka na jeden den stojí podle listu 1000 liber (asi 37 500 korun). Mluvčí BBC novinářům odmítla tyto informace potvrdit s tím, že záležitosti bezpečnosti nebude komentovat.

Top Gear se vysílá ve více než 200 zemích, včetně České republiky, a podle agentury Reuters ho sleduje asi 300 milionů lidí. Jde o jeden z nejúspěšnějších a nejvýnosnějších pořadů BBC.

Clarkson už byl před odvoláním v podmínce" kvůli svým dřívějším kontroverzním výrokům. Loni v květnu dostal "poslední varování" kvůli tomu, že použil rasistický výraz. Tehdy byl upozorněn na to, že v případě další urážlivé poznámky kdekoli a kdykoli" bude propuštěn.

Petici za návrat Clarksona do Top Gearu, který moderoval společně s Richardem Hammondem a Jamesem Mayem, už podepsalo víc než milion lidí.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nsr147 ( 29. března 2015 11:34 )

Nehodlám obhajovat to, co udělal. Protože ať jsme kdo jsme, nikdo si nemuže dovolit dát pěstí někomu v práci, jen protože nedostanu steak. Ale vaše názory zde jsou asi tak hodnotné jako kdybych se Já "odborně vyjadřoval" k telenovelám, o kterých vím stejný prd jako evidentně vy o Top gearu. Clakson je arogantní vůl(veřejně o tom mluví snad v každém díl) , ale to je právě to, co dělalo pořád zábavný a odlišný od tisícu stereotipních "autosalonu", a proto i tyto pořády se začinají opičkovat a dělat pořad ve stejném formátu.

stokl.roman ( 29. března 2015 10:47 )

Šéf BBC udělal dobře. Clarkson je ko.kot!!

pravlast ( 29. března 2015 10:29 )

Nooo tak vykopli jednoho zpovykaného samoliba a BBC pojede dál.To jen pár rourů bude psát o vyhrožování smrtí.Mimochodem-ten jeho pořad jsem viděl snad 2x,ale fakt totálně o ničem.Pouze pokus o selfie-show.

santini ( 29. března 2015 08:50 )

Taky nechápu.Je to agresivní rozmazlený idiot,jak se v něm může někdo takhle vidět.

wimr ( 29. března 2015 08:39 )

toho blbýho z.mrda měli vyrazit už dávno, něco tak blbýho jen tak neuvidíte možná kromě rúdy z ostravi a toho magora pošahanýho krausika

Zobrazit celou diskusi