Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kopilot letu 4U9525: V letadle zabil 149 lidí, protože se mu rozpadl vztah?

Autor: kat, simao - 
27. března 2015
00:01

Policie učinila „významný objev“ v bytě 28letého kopilota Andrease Lubitze, který zapříčinil pád letadla v jižní Francii. Vyšetřovatelé z bytu při razii odnášeli krabice, pytle, počítač... Vedle toho pak schovaného pod bundou odvedli i neznámého člověka. Co stálo za kopilotovým chováním? Objevily se indicie, že bojoval s vlastními démony poté, co ho odkopla přítelkyně...

Na první pohled vypadal pilot Andreas Lubitz (†28) jako nenápadný mladý muž, který měl slibně rozjetou kariéru. Ve skutečnosti to byl ale masový vrah! Záměrně prý způsobil úterní havárii letu Germanwings. Stroj s dalšími 149 lidmi na trase z Barcelony do Düsseldorfu údajně nasměroval k zemi zcela záměrně.

Všichni se nyní ptají, co stálo za Lubitzovým jednáním. V naprostém klidu navedl airbus se 150 lidmi na palubě na francouzské Alpy, jako by se nic nedělo. Až do nárazu poklidně dýchal. Podle britského Daily Mailu se kopilot letu 4U9525 potýkal s »osobní krizí«.

Tou měl procházet poté, co prožil bolestivý rozchod. Podle všeho ho odkopla přítelkyně, kterou velmi miloval. Se ztrátou lásky se pak ne a ne vyrovnat. Jde však stále o nepotvrzené informace.

Lubitz pocházel z německého městečka Montabaur nedaleko Koblence a byl pilotem společnosti Germanwings od roku 2013. Do městečka Montabaru se vydala policie, stejně jako do Lubitzova düsseldorfského bytu.

Policie byt i dům Lubitzových rodičů prošacovala, vyšetřovatelé odnášeli plné krabice i pytle v naději, že najdou stopu a podaří se jim rozklíčovat Lubitzovo jednání. „Něco“ našli, uvedl Daily Mail. Učinili prý dokonce „významný objev“. Detaily však detektivové neprozradili. Stejně jako identitu osoby, která z domu kopilotových rodičů odešla skrytá pod bundou.

Video Pád letadla Germanwings: Infografika - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Motiv hrůzostrašného činu zůstává záhadou, podle Rückera se nechoval nijak neobvykle a nejevil známky depresí či jiných problémů. Nalétáno s dopravními letadly měl 630 hodin. V té 631. se pak dopustil strašlivé vraždy 149 nevinných lidí...

Popis posledních okamžiků letu 4U 9525 je přitom mrazivý. Lubitz si podle všeho trpělivě počkal, až si kapitán Patrick Sonderheimer odskočí na WC, převzal řízení, zamkl kokpit a s letadlem začal klesat ke štítům francouzských Alp. Když se kapitán pokusil vrátit, neotevřel mu, přestože byl podle dat z černých skříněk plně při vědomí. Stejně jako všichni cestující, jejichž křik je na záznamech slyšet až v poslední minutě jejich života. „Jednal zcela záměrně. Nebyl to normální pád, záměrně ho způsobil druhý pilot v evidentní vůli zničit letadlo,“ uvedla prokuratura.

Blázen se syndromem vyhoření

Byl odhodlaný dostat se za každou cenu do kokpitu. Tak popisují sousedé Andrease Lubitze. „Létání byl jeho sen. A tvrdě si šel za ním. Byl přátelský a sportovně založený, často jsem viděl, jak běhá kolem domu. Běhal snad i maratony,“ řekl Lubitzův soused. Ne všichni ale na něj vzpomínají idylicky. „Byl to blázen, ze všeho nejvíc se chtěl stát pilotem, ale byl psychicky labilní, kvůli tomu musel i na několik měsíců přerušit studium,“ svěřil se jeho známý v rozhovoru pro Passauer Neue Presse. „Trpěl depresemi a měl syndrom vyhoření,“ popsala matka jeho bývalé spolužačky.

lamonita ( 28. března 2015 17:37 )

FAKTA: 1. Letadla jsou v dnešní době řízena počítačem, ze země, piloti jsou v dnešní době již jen takový psychologický doplněk pro cestující aby neměli blbý pocit z toho, že v kokpitu nikdo nesedí, že je řídí počítač, pilot nemá žádnou možnost provést úkon aby letadlo poslal k zemi, nejde to, počítač by toto automaticky zaznamenal, vyhodnotil jako chybu a opravil to, 2. Běžně když spadne letadlo tak je v celku, poničené, na tři kusy cca, rozlomené, křídla rozlomené, v nějakém okruhu úlomky, lidská těla jsou vždy téměř vcelku, zde je letadlo rozstříštěné na tisíce kousků, těla na 600 kusů, toto letadlo vybuchlo již ve vzduchu 3. Vždycky, vždycky jsou nalezeny obě dvě černé skříňky, zde údajně zatím jen jedna, samozřejmě že tu druhou důležitější skříňku, která zaznamenává počítačová data o letu mají, ale je na ní důkaz 4. Z jakéhopak asi důvodu odmítli piloti nad touto oblastí létat ? Zdůrazňuji nad touto oblastí. Z jakéhopak asi důvodu dostali všichni piloti přímý zákaz o tomto mluvit, podmíněné okamžitým propuštěním ? Dejte si do kupy fakta, a nenechte si zahltit mysl lží, lidi se totiž umí docela dost dostatečně dobře spokojit se lží, a tu pak šířít dále, na to spoléhají, ale neumějí se již zamyslet nad fakty, ti totiž říkají pravdu!!! http://orgo-net.blogspot.cz/2015/03/obrovska-kryci-operace-fbi-pro-utajeni.html http://orgo-net.blogspot.cz/2015/03/test-americke-laserove-zbrane-znicil.html

kelyska ( 28. března 2015 03:17 )

ale hlavně autor bleskáč mrvil jeho jméno ve fotogalerii

kelyska ( 28. března 2015 03:14 )

popo a kuku- sory, na jedněch německých stránkách psali s ü, ale pak už to taky opravili na u. Takže přesně jako naši Bleskáči

mememumu ( 27. března 2015 18:34 )

Třeba takovému Putlerovi prdne v kouli a může rozhodnout o ukončení života několika miliard.

mememumu ( 27. března 2015 18:33 )

A půjdeš příkladem se zažitím toho, co páchají nacisti rusko při svých okupacích?

Zobrazit celou diskusi