Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Spolužačka vražedkyně Hepnarové: Olga mě učila matiku!

Video se připravuje ...
Autor: jad - 
29. března 2015
09:00

Dobrá kamarádka, která měla chytrosti na rozdávání. Tak vzpomíná Libuše Schreiberová (64) na Olgou Hepnarovou (†23). Pět let s ní chodila do základní školy.

Od 1. do 5. třídy spolu chodily do školy na pražském Uhelném trhu. „Byly jsme nejenom spolužačky, ale i kamarádky. „Chodila jsem k nim domů. Byla premiantkou třídy, a když jsem potřebovala, tak mi vysvětlovala matiku,“ říká Libuše Schreiberová.

Hepnarovi bydleli v domě v Konviktské ulici. Na to, že otec byl bankovní úředník a matka zubařka, nebyl prý jejich byt nijak honosný. Olga měla se sestrou Evou svůj pokoj.

„Pamatuju se ještě dnes, že když její rodiče přišli domů z práce, musela jsem odejít. Měli rádi svůj klid, ale oba byli moc hodní. Maminka Olgy mně zpravovala zuby,“ vyprávěla spolužačka Hepnarové.

Tak se to stalo

Tragédie se stala 10. července 1973. Olga Hepnarová za volantem robustního náklaďáku Praga RND vjela v Praze 7 do davu lidí na tramvajové zastávce.

Výsledkem bylo osm mrtvých. Hepnarovou odsoudili k trestu smrti a 12. března 1975 oběsili.

VÝZVA ČTENÁŘŮM

Jste pamětníky kauzy Hepnarová, máte nějaké fotografie či další informace, které by se týkaly případu? Znali jste rodinu vražedkyně, její oběti nebo pozůstalé?

Pokud ano, pište na tip@blesk.cz či volejte na telefon 724 249 000.

Video Spolužačka Hepnarové - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

misha46 ( 29. března 2015 11:23 )

Píšou co se stalo, jak se to stalo, proč se to stalo a co tomu všechno předcházelo. Stačí trošičku číst a o trošičku víc přemýšlet. Nic víc.

ejvm1712 ( 29. března 2015 09:30 )

To chtějí z Hepnarky udělat modlu a oběť své doby? Nebo se jen někteří lidé chtějí zviditelnit?

Zobrazit celou diskusi