Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman zpochybňuje nehodu zesnulého Kovarčíka: Smrt pádem o umyvadlo? S tím jsem se nesetkal!

Prezident Zeman zasáhl překvapivým vyjádřením do kauzy smrti Petera Kovarčíka
Prezident Zeman zasáhl překvapivým vyjádřením do kauzy smrti Petera Kovarčíka  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Vera Renovica - 
26. března 2015
17:48

Tragická smrt podnikatele Petera Kovarčíka (†61), který ve svém bytě upadl v koupelně a na následky zranění zemřel, vrtá hlavou prezidentovi. Jak Miloš Zeman (70) řekl Blesk.cz, s takovou náhodou se ještě nesetkal!

Zeman odpovídal na dotaz Blesk.cz, co si myslí o spekulaci, že Kovarčík kšeftoval s amnestií svého přítele a exprezidenta Václava Klause (73) a na švýcarském kontě střádal »provize« od boháčů a tunelářů, které tento politický krok očistil. „Švýcarských kont již zde bylo několik a ne ve všech případech se jejich existence potvrdila. Takže já bych vyčkal dalšího vyšetřování,“ odmítl se prezident navézt do svého předchůdce.

Video Úplatky za amnestie? Víme, že v tom jel Kovarčík i Klaus, říká šéf protikorupční nadace - David Vaníček, Lukáš Červený, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Pozastavil se ale u záhadné smrti bohatého Kovarčíka, který měl kromě šoubyznysu kontakty napříč politickým spektrem a byl považován za lobbistu. „Pouze konstatuji, že jsem se zatím nesetkal s případem, že by se někdo zabil pádem o umyvadlo,“ řekl totiž Blesk.cz Zeman. Právě takto měl přitom Kovarčík zemřít – uklouznutím na mokré podlaze a nárazem hlavy do umyvadla. Policie, která jej toto pondělí, celé čtyři dny po smrti, nalezla v jeho pražském bytě, přitom cizí zavinění vyloučila a čeká na výsledky pitvy.

Na kauzu švýcarského konta s 600 miliony korun údajných úplatků, ke kterému měl údajně Kovarčík dispoziční právo, upozornil včera deník Právo. Na základě dopisu od Národního fondu proti korupci z roku 2013 se jím nejprve začala zabývat švýcarská prokuratura, nedávno pak oslovila českou stranu a na Kovarčíka se chystala protikorupční policie. Ten ale znenadání zemřel.

Sám exprezident Václav Klaus, kterého se celá kauza týká, nyní přednáší v Bratislavě a nechtěl se vyjádřit. Podle informací Blesk.cz ale svým spolupracovníkům řekl, že je nařčení »nehorázné«. Ironicky věc okomentoval Petr Macinka z Institutu Václava Klause. „Prokurátor, který cítí šanci, že by mohl ve prospěch Švýcarska zabavit větší množství peněz, nakonec ve spolupráci s legendárním fondem proti korupci odhalí, že to byl Václav Klaus, kdo zastřelil prezidenta Kennedyho,“ napsal ironicky na dotaz Blesk.cz. 

Video Producent hvězd: Podivná smrt v koupelně! A detaily leteckého neštěstí nad Alpami! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

gogo ( 27. března 2015 22:10 )

Určitě se zjistí, že infarkt měl. I kdyby měli v pitevně srdce zaměnit..

gogo ( 27. března 2015 22:09 )

V tomto případě bych na nešťastnou náhodu nevsadil ani pětník...

gogo ( 27. března 2015 22:09 )

Ano, toto přísloví zde sedí. Jen si nejsem jistý, zda se v tomto případě pod "pánem" neproboří led..

gogo ( 27. března 2015 22:07 )

Staník již je mimo hru.. teď jde o kejhák dalším..

gogo ( 27. března 2015 22:07 )

Samozřejmě že u profesionálních vražd je vždy prokázáno, že se jednalo jen o nešťastnou náhodu..

Zobrazit celou diskusi