Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Co se dělo před útokem kyselinou: Expřítel Martinu špehoval a psal jí vulgární SMS, pak se ale odmlčel

Autor: zb, dce - 
26. března 2015
10:16

Jan D. se už od pondělí u soudu v Plzni zpovídá z kyselinového útoku na svou bývalou přítelkyni Martinu. U soudu dnes vypovídala sestra poleptané dívky. Mluvila o útočníkově chorobné žárlivosti, lhaní i o druhé přítelkyni Jana D., kterou chtěl před Martinou tajit.

U soudu v Plzni dnes stanula sestra poleptané Martiny, Andrea P. Z jejího vyprávění až mrazí. Martina si už během vztahu s Janem D. totiž prošla peklem! "Od začátku vztahu byl Jan D. (39) dominantní. Martině organizoval život, snažil se mít přehled, aby věděl, co dělá," uvedla Andrea.

Jan D. totiž Martině prohlížel i například zprávy v mobilu a kontroloval lidi, kterým píše. Chtěl vědět, co je to za lidi. Martinu hlídal jako malé dítě! "Měl více rád zvířata než Martinu. Jednou jí orel (pozn. red. – Jan D. choval orly) skočil na záda. Martině vynadal, že za to může, a vůbec se nezajímal, jestli se jí něco nestalo."

Její vztah s Martinou byl velmi zvláštní. Jako by mu na ní nezáleželo, na druhou stranu ji ale nedokázal opustit. "Několikrát se s Martinou rozešel. Chtěl, aby ho přemlouvala, aby se k ní vrátil," vypráví Andrea. "Chtěl, aby za ním Martina přijela, odprosila ho, a protože ho ze začátku měla ráda, tak za ním také přišla. Ty rozchody byly tři nebo čtyři."

Navíc Jan D. udržoval ještě druhý, dlouhodobý vztah. Asi dvacet let byl s Pavlínou K., v jejímž domě i bydlel. Pavlína ale devatenáct let žije v Německu, domů jezdí jen na víkend. Martině tvrdil, že s Pavlínou K. nic nemá, že jí musí splácet hypotéku a ona z Německa do Plzně jezdí jen kvůli domu a psovi.

"V domě Jana D. si chtěla třeba v koupelně nechat zubní kartáček a pastu. On jí je sbalil a hned vrátil. Z toho Martina usoudila, že tam Pavlína s ním bydlí," vypověděla Andrea. I Pavlína o Martině věděla. Podle její středeční výpovědi měl Jan D. po dobu jejich vztahu na dálku více žen. O Martině ale tvrdil, že je to jen kamarádka.

Koncem srpna 2013 se s Martinou rozešli. Nejdříve si Jan D. myslel, že se Martina k němu vrátí. Když zjistil, že ne, začal jí přes e-maily a SMS slibovat, že prodá dům, že se přestěhuje do bytu. Ale Martina věděla, že nic takového neudělá.

"Martina se v té době seznámila s novým klukem Marcelem P. Během září/října 2013 psal Jan D. Martině denně desítky SMS. Už ji tím obtěžoval. Pak ještě přitvrdil. Psal jí sprosté věci, nadával jí, házel na ni špínu, že v jejich vztahu to byla ona, kdo mu lhal a on byl ten svatej," tvrdila u soudu Andrea.

V listopadu 2013 se Jan D. odmlčel. "Martina smazala všechny SMS a e-maily a myslela si, že je to vyřízené. Jen si pak ještě psali SMS v tom smyslu, že jdou na squash, proto aby se tam nepotkali, protože o setkání ani jeden z nich nestál," doplnila Andrea. Jenže opak byl pravdou – nic neskončilo!

Bylo 18. listopadu 2013, když Jan D. v den svých osmatřicátých narozenin vylil na Martinu před jejím domem kyselinu, protože neunesl jejich rozchod a skutečnost, že si našla jiného přítele. Útočník vinu popřel, po pár dnech u soudu to s ním ale vypadá bledě. Martina potvrdila, že Jana D. v útočníkovi poznala, muže usvědčuje i řada nepřímých důkazů jako pachové stopy a kyselina sírová na botách.

peecek ( 26. března 2015 15:32 )

 Stejnej zm*d jako Kramnej, taky nepochybně mago® žárlivej.

stokl.roman ( 26. března 2015 11:19 )

Škoda jí, byla to krásná holka

mirkazam ( 26. března 2015 11:11 )

listure,přesně to jsem chtěla napsat.Polit hajzla,zmrzačit na celý život,tak jako to udělal Martině...a to by byl dostatečný trest..

jity ( 26. března 2015 11:01 )

Holt byla holka zamilovaná a měla růžové brýle, takových je denně tucty a některé hned tak ty růžové brýle nesundají. Přála bych ji aby se s osudem dokázala poprat. Má zkažený celý život a to je neodpustitelné, ten magor ať se smaží v pekle.

stokl.roman ( 26. března 2015 10:53 )

To samozřejmě ne.

Zobrazit celou diskusi