Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Děsivý záznam z černé skříňky: Pilot se dobýval do kokpitu, druhý mu neotevřel!

Autor: ljš - 
26. března 2015
02:20

Obrovská záhada! Z audiozáznamu, který vyšetřovatelé pádu letadla společnosti Germanwings získali z černé skříňky, je jasné, že než se stroj zřítil, zůstal jeden z pilotů zamčený mimo kokpit. Proč ho ten druhý nepustil dovnitř?

Jeden z vyšetřovatelů, který si přeje zůstat v anonymitě, deníku The New York Times řekl, že je z nahrávky z černé skříňky zřejmé, že v minutách před pádem zůstal jeden z pilotů uzamčený mimo kokpit a dobýval se dovnitř.

Zdroj také uvedl, že konverzace mezi piloty na začátku letu probíhala bez problémů a byla příjemná. Pak je ale na záznamu slyšet, že jeden z nich opustil kabinu a nemohl se dostat zpátky. "Ten venku nejprve zaklape lehce na dveře, ale nepřichází žádná odpověď," řekl vyšetřovatel. "Pak udeří do dveří silněji, zase žádná odpověď. Žádná odpověď už nikdy nepřišla," dodal.

Kvůli odhalení zvukového záznamu je jasné, že teorie, podle níž byli všichni pasažéři v bezvědomí, nebude pravdivá. Jinak by pilot za dveřmi omdlel také. Cestujícím také muselo být jasné, že něco není v pořádku, když se pilot usilovně dobývá do kabiny. Nejspíš už tušili, že je nečeká dobrý osud.

Podle vyšetřovatele je na nahrávce slyšet, jak se pilot zoufale snaží dveře vyrazit. Už se mu to ale nepodařilo a stroj se zřítil do horské oblasti francouzských Alp.

Přestože nahrávka konečně přináší určitý vhled do situace uvnitř letadla, vyvolává současně ještě více otázek. "Nevíme například, proč jeden z pilotů z kokpitu odešel," řekl vyšetřovatel.

Zamkl se druhý pilot v kokpitu úmyslně? Nebo za tragédií stojí kombinace dvou neuvěřitelných náhod, kdy by se zasekly dveře kabiny a současně by pilota, který zůstal uvnitř, zastihly zdravotní potíže? Na tyto otázky musí najít odpověď vyšetřovatelé. "Jediná jistá věc je, že na úplném konci letu je ten druhý pilot v kokpitu zcela sám a neotvírá dveře," uzavřel zdroj.

Společnost Lufthansa, jíž Germanwings patří, podle agentury Reuters o zprávě amerického deníku ví, její mluvčí však prohlásil, že ji úřady dosud nepotvrdily a že nebude o možných příčinách nehody spekulovat. Dodal, že od teroristických útoků ze září 2001 je z bezpečnostních důvodů nemožné otevírat dveře pilotní kabiny zvenčí.

Policie ani vládní představitelé sice žádnou možnou příčinu tragédie nevyloučili, za nejméně pravděpodobný ale označili případný teroristický útok. Jako málo pravděpodobné vidí úřady rovněž explozi či náhlý pokles tlaku v kabině. Záchranáři v průběhu středy nalezli první pozůstatky obětí a nyní v těžko přístupné oblasti francouzských Alp pokračují se zajišťováním místa havárie a hledáním zbývající druhé černé skříňky s technickými údaji o letu.

 

 

 

soorry ( 26. března 2015 19:48 )

Jestli to měl v plánu, čekal jen na příležitost, bylo mu jedno který let to bude, pilot odešel z kabiny, a bylo...... smutné a varující, ale kdo to pozná, že je pilot xxx a chystá něco tak strašného.

soorry ( 26. března 2015 19:45 )

kusy očíslují, zrovna tak vzorky DNA. Zrovna tak to dělali po tsunami v Asii

ivoadler ( 26. března 2015 18:47 )

Ty holt si blbej. Do ***e, tím klíčem může být i číselný kód nebo karta. Že by to byl otisk palce nebo snímek sítnice, to zatím nepředpokládám. V každém případě musí existovat způsob, jak otevřít dveře kabiny, pokud je neblokuje někdo zevnitř. A nejlepší je způsob mechanický. Ten je totiž nejspolehlivější.

salto ( 26. března 2015 16:27 )

Kecáš, může za to jen a jedině Putin

cauxichti ( 26. března 2015 13:55 )

Pouze je zajímavé, že očité svědci vidí proletět doprovodné bojové letadla a v žádných zprávách se toto nedočtete Opravdu nemá smysl cokoliv dneska číst či koukat na zprávy v TV, protože se to vždy šikovně překroutí Něco jako ta Clear tužka v Mužích v černém A sani jistě víte, že neandrtálským Čechum stačí málo

Zobrazit celou diskusi