Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Teroristé ISIS propustili dva muže, které v Libyi unesli s Čechem Pavlem!

Autor: shp - 
25. března 2015
07:22

Unesli je během krvavého útoku na ropné pole al-Ghaní, při kterém teroristé z ISIS podřezávali hlavy jeho ochráncům. Společně s nimi skončil v zajetí i Čech Pavel Hrůza (49). Jeho osud je stále nejasný, dva občany Bangladéše už hrdlořezové však propustili.

Bangladéšské ministerstvo zahraničí potvrdilo, že dva její občané byli propuštěni po dvou týdnech vězení, informovala agentura Reuters. Oba muži jsou na svobodě od úterního večera a přes noc byli v nemocnici v libyjské pobřežní Syrtě.

Ve spárech teroristů ISIS skončili po útoku na ropné pole, při kterém byl unesen i Čech Pavel Hrůza, Rakušan Dalibor S. (39) a sedm dalších zahraničních pracovníků. Zajati byli 6. března. Cizinci pracovali pro rakouskou společnost VAOS (Value Added Oilfield Services).

Osud českého krajana je však stále nejasný. Naše vláda nemá o jeho osudu oficiálně žádné informace. Za Rakušana údajně chtěli teroristé výkupné v hodnotě 12,5 milionu korun. Tyto informace však rakouská vláda nepotvrdila.

Pavel je vyučený kuchař z Vysočiny, v Libyi pracoval jako koordinátor cateringu. V konfliktech zmítané zemi pracoval s přestávkami od roku 2009.

Video Zprávy: Islamisté unesli Čecha! A Krainová s hollywoodskou hvězdou! - Blesk TV
Video se připravuje ...

stokl.roman ( 25. března 2015 17:09 )

Za těch 14 let už jsem si to nechal projít hlavou docela dost, takže dík za zbytečnou radu.

stokl.roman ( 25. března 2015 15:20 )

Trošku Tom Clancy, trošku Frederick Forsyth. Proboha, neblázni, vždyť jsi úplně směšnej

sheba ( 25. března 2015 15:06 )

?? to není o nepříjícnosti nikdo ho nenutil tam jet a hlavně zůstávat - byla to jeho volba - jeho risk pro peníze - jeho zodpovědnost za následky - snad byste nechtěli, aby za něj stát platil ještě výkupné??

roman.brus ( 25. března 2015 13:58 )

roman.brus ( 25. března 2015 13:54 )

snad každý, až na blbce

Zobrazit celou diskusi