Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Autobus s Českou filharmonií v Rakousku sjel ze 7 metrů: 13 zraněných!

Autor: ČTK, ljš - 
22. března 2015
16:36

Jeli z koncertu a havarovali! Autobus, ve kterém cestovali hudebníci České filharmonie, sjel u dolnorakouského Mistelbachu ze sedmimetrového srázu. Třináct hudebníků bylo zraněno.

Podle centrály dolnorakouských hasičů zájezdový autobus havaroval na rovném úseku silnice B7 mezi obcemi Schrick a Kettlasbrunn, asi 45 kilometrů severně od Vídně. Nehoda se stala kolem 14:50 SEČ.

Šlo o dvacetičlennou skupinu která se už neměla účastnit další části turné, větší skupina letěla do Polska. „Podle posledních informací bylo zhruba 15, 16 hudebníků rozvezeno do nemocnic s lehkými až středně závažnými zraněními, čtyři lidé neutrpěli žádné zranění. Bližší informace bohužel nemáme,“ řekla mluvčí filharmonie Kateřina Motlová. Podle aktualizovaných informací dolnorakouských záchranářů bylo v autobusu 17 lidí, z nichž 13 bylo zraněno, tři těžce a deset lehce.

Autobus sjel ze silnice a zřítil se ze sedmimetrového srázu. Podle rakouské policie byl příčinou nehody mikrospánek. Technický stav autobusu byl podle prvních poznatků dobrý a také povětrnostní podmínky byly bezproblémové.

Podle mluvčího hasičů Franze Respergera autobus zůstal ležet na boku na vedlejší asfaltové silnici. Předtím se několikrát převrátil. Mezi těžce zraněnými je i řidič autobusu, kterého museli vyprostit hasiči s pomocí hydraulického záchranného zařízení.

Všichni zranění byli převezeni do okolních nemocnic. Nasazen byl kromě sanitek i vrtulník. Koncertní program České filharmonie by podle mluvčí v příštích dnech neměl být ohrožen.

Video Autobus českých filharmoniků havaroval: 13 zraněných! - čtenář Blesku
Video se připravuje ...

ad-ga ( 23. března 2015 06:23 )

Velká smůla, že jste tam neseděli vy všichni, mohlo být o pár blbců míň. kreténi

vrahrychtar ( 23. března 2015 03:46 )

ve slagru kola porazila Barcelona v el klasyku zprazskou Slaviii 2:1, za viteze zkoroval 3x messi, za zprazskou slavii se trefil" skoda lasky kterou jsi my dala na kolejich...

inkwizitor ( 23. března 2015 00:58 )

Nepochopím, ako môže vodič zachrápať za volantom! Asi si dal na obed vyprážaný Wienerschnitzel a takto to potom dopadlo.

lunatic ( 22. března 2015 22:41 )

Pro mě je důležitá informace,že turné bude nadále bezproblémově pokračovat ;diváci si zkrátka zakoupili vstupenky a bylo by krajně nevhodné je vystavovat jakémusi druhu zklamání - mohli by také operativně ke stávajícímu repertoáru,jako přídavek zahrát Osudovou

jentakjen.voght. ( 22. března 2015 18:00 )

S IQ 62 to nestačilo ani na hajzldědka.

Zobrazit celou diskusi