Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman uspořádal ples na Hradě! Babiš mu dal košem. Kdo dorazil?

Autor: simao, ČTK - 
20. března 2015
20:23

Miloš a Ivana Zemanovi se rozhodli uspořádat na Hradě první velký reprezentační ples od Zemanova nástupu do funkce. Vstupenky nebyly za hubičku, ale za tisíce! Na čtyři stovky hostů však čekala třeba tombola – s lahodnou hlavní cenou. Pětichodovou večeří s prezidentským párem. I tak si někteří politici nechali zajít chuť. Nedorazili ani Andrej Babiš s partnerkou Monikou či exprezident Václav Klaus.

Páteční večer se na Hradě nesl ve víru hudby a tance. Na reprezentační ples do Španělského sálu pozvali Zemanovi asi 700 lidí, účast potvrdilo podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka 440 hostů. „Hosté si své vstupenky platí, a to je ten důvod, proč nebudu komentovat žádná jména. Jsou to lidé z politického života,“ řekl iDNES.cz Zemanův mluvčí.

Reportér Blesk.cz však na místě potkal řadu slavných. Andreu Verešovou s jejím partnerem Danielem Volopichem, Martina Stropnického s manželkou Veronikou Žilkovou, policejního prezidenta Tomáše Tuhého či fotbalového šéfa Miroslava Peltu s manželkou Simonou.

To Andrej Babiš pozvání odmítl. Důvod? Jeho partnerka Monika měla na večer jiný program mimo Prahu, uvedl iDNES.cz. Premiér Sobotka pak vyrazil na summit do Bruselu a také nebylo jasné, zda akci stihne. „Pozvání jsem dostal a moc rád bych šel, jelikož si pana prezidenta vážím pro jeho odvahu pojmenovávat věci pravými jmény. Bohužel však zítra ze závažných pracovních důvodů nemohu, takže jsem se omluvil,“ vysvětloval Tomio Okamura. Chyběl i exprezident Václav Klaus, toho času pobývající v zahraničí.

Akci se vydali moderovat Marek Vašut a Kateřina Brožová, v plánu bylo i vystoupení Karla Gotta či Václava Neckáře. A samozřejmě také bohatý raut či tombola – a i v ní šlo v první řadě o jídlo. Nejen zvěřina z Lánské obory, ale především první cena v podobě pětichodové večeře s Milošem a Ivanou Zemanovými.

Cenu vstupenek Pražský hrad oficiálně nezveřejnil, podle Ovčáčka však činí několik tisíc korun. Spekuluje se o 6 až 8 tisících. Výtěžek ze vstupného po zaplacení nákladů poputuje na fond první dámy pro ohrožené děti, seniory a lidi bez domova. A také na Zemanův fond na splácení státního dluhu. Jak uvedla TV Nova, dvě vstupenky si koupila i pražská primátorka Adriana Krnáčová, i když se na akci nakonec neukázala.

illis ( 21. března 2015 22:30 )

ooo.4 Na té fotografii vypadá Žilková úžasně

pelagie ( 21. března 2015 09:00 )

po takových lidech se sjede jak po mastným papíru ...

pelagie ( 21. března 2015 08:59 )

tosca28 ( 21. března 2015 02:20 )

"Hoste si sve vstupenky plati a to je duvod proc NEBUDU komentovat zadna jmena" Blbe Ovcacku, pokud by Zeman chtel, tak bys komentovat musel,tak nemachruj lokaji bezpohlavni a uz si konecne vezmi do te sve dute hlavy, ze o tobe to neni, ty jenom lhanim zehlis sprostou hubu Zemana, nedostudovance.

ingmarie ( 20. března 2015 22:28 )

 Ovar a jeho spřátelené jitrnice mají ples!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa