Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Oběti masakru v Tunisu: Manželé slavící výročí, matka s dcerou a mladý Australan

Autor: ljš - 
19. března 2015
17:11

Byla to pro ně plavba snů, skončila ale jako noční můra. Osmnáct turistů z několika různých zemí se z ní nevrátilo, zemřeli během teroristického útoku, k němuž se přihlásil Islámský stát. Jaké jsou jejich příběhy?

Jednou z nejmladších obětí je Javier Camelo (28), který pracoval pro finanční společnost American Express v Sydney. Před nedávnem dokončil studia na univerzitě a cesta do Tuniska s rodiči a bratrem měla být právě oslavou jeho promoce. Spolu s ním našla bohužel smrt i jeho maminka Miriam Martinez. Oba byli zastřeleni v okamžiku, kdy vystoupili z autobusu.

Britka Sally Jane Adey (57) se plavila na stejné lodi jako Javier s rodinou. "Byla to milující dcera, manželka a matka," řekla o ní její kamarádka Julia. Matka dvou dospělých dětí pracovala jako právnička, milovala vaření, historii a ráda s manželem sledovala v televizi sport.

Jedním ze dvou zavražděných Francouzů je Jean-Claude Tissier (72), který byl zastupitelem v městečku Aussillon. Druhou obětí je zřejmě jeho partnerka Nadine Flament, ta je ale prozatím oficiálně vedena jako nezvěstná.

Při útoku zahynuli také nejméně dva Italové. Čtyřiašedesátiletý Francesco Caldara z Novary, neměl takové štěstí jako jeho partnerka Sonia Reddi, která sice utrpěla zranění, ale přežila. Podobný osud stihl i rodiče Marca Conteho, Orazia a Carolinu. "Otec při útoku zemřel, matka je v nemocnici," potvrdil mladík italské televizi.

Video Masakr v tuniském muzeu - youtube.com
Video se připravuje ...

Společně se svou matkou Chiemi zemřela také dvaadvacetiletá studentka Haruka Miyazaki z Japonska. I ony připluly do Tuniska na lodi, stejně jako třetí japonská oběť Machiyo Narusawa z Tokia, kterou doprovázel přítel, jehož totožnost zatím není známa.

Manželé Antonio Cirera Perez (75) a Dolores Sanchez Rami (73) z Barcelony dostali plavbu k padesátiletému výročí jejich svatby. I oni bohužel zemřeli rukou teroristů.

stellastella ( 19. března 2015 23:33 )

  V dobe relativniho klidu jsem si uzila cest do letovisek v Egypte.Musim rict,ze jeden cas byly hotelove komplexy hodne hlidany ozbrojenymi vojaky.Nesmely byt v pokojich v noci otevrena okna,bylo to nebezpecne.V Sharmu pri vybuchu na diskotece zahynul mladik -Cech z hotelu Four s.V dnesni dobe si cestu do Afriky radsi opustim.Arabi jsou schopni pro penize a viru vseho

tochadda ( 19. března 2015 22:17 )

Snad už lidi pochopí,že dokud se mohamedáni sami sebe nevyvraždí do posledního, nelze k nim lézt...ale taky je hnát z našich zemí...

stokl.roman ( 19. března 2015 19:53 )

 Islám je sračka a muslimové jsou špíny. Všichni!!

tvojesvedomi ( 19. března 2015 18:15 )

 petrmetr: dokonale vystizeno

Zobrazit celou diskusi