Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Čech žebral v Thajsku, protože mu auto srazilo dceru: Po dvou měsících stále loudí!

Autor: shp - 
19. března 2015
23:05

V thajském Phuketu mu srazilo auto dcerku. Aby měl Čech Lukáš Matěna na peníze za nucený prodloužený pobyt, začal v ulicích hrát na kytaru a žebrat o peníze. To je v ale v zemi tvrdě postihováno, takže měl krajan velké štěstí, když ho policie po zadržení jen vyhostila z města. Matěna se však přesunul do Bangkoku, kde žebrá dál.

Dva měsíce poté, co Matěna opustil Phuket, ho vyfotil uživatel sociální sítě Ben Wood, jak zkouší staré triky v Bangkoku. Policisté ho přitom jasně varovali, že by neměl žebrat, ale vyhledat pomoc české ambasády.

To pravděpodobně krajan neudělal a celá jeho verze příběhu, proč v zemi žebrá, tak dostává značné trhliny. Společnost mu teď v ulicích Bangkoku dělají tři děti. Je pravděpodobné, že jedním z nich je i sražená Rebeka, ale potvrdit to nebylo možné.

Stejně tak, jestli i další holčička a chlapec jsou jeho dětmi. Na dovolenou do exotického Thajska totiž odjel Matěna s celou rodinou. Stal se nyní tedy z jeho familie žebrácký klan? Čech v Thajsku skutečně riskuje.

Při případném druhém zatčení by nejspíš policie už tak shovívavá nebyla. K zmiňované nehodě s Matěnovou dcerou došlo v lednu. Řidič sice zaplatil více než půlmilionové výdaje za léčbu, prodloužený pobyt mu však nikdo nezaplatil. Proto začal v ulicích žebrat...

cocca ( 19. března 2015 23:58 )

 Třeba se mu tam líbí a zpátky do ČR ani nechce. Tak místo žebrání kdyby si radši našel nějakou práci...

Zobrazit celou diskusi