Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Drama v 200 km/h: Piráti silnic uháněli s kradenými vozy přes celé Česko!

Autor: ČTK, shp, iza - 
18. března 2015
18:34

Dramatická honička s policií napříč moravskoslezským krajem! Cílem strážců zákona byli dva zloději-piráti silnic, kteří uháněli v kradených autech z Rakouska až do Polska. Jeden z nich to ve voze vytáhl dokonce na 200 km/h. Akce na silnici skončila úspěšně jen částečně...

Až do Polska pronásledovali moravskoslezští policisté v poslední době dvě auta ukradená v Rakousku. Jeden motorista ujížděl dokonce rychlostí přes 200 kilometrů v hodině. Chytit se ale nakonec podařilo jen jednoho řidiče, druhý utekl do polí.

Prohlásila to mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Zásahy policistů za hranicemi umožňují mezinárodní dohody. Kradená auta policejní hlídky zachytily, když projížděla po dálnici k česko-polským hranicím.

Nereagoval na zastavení, naopak přidal a ohrožoval ostatní řidiče. Pronásledovali jsme ho téměř padesát kilometrů, místy jel až dvěstěpadesátikilometrovou rychlostí,“ vylíčil Blesk.cz o jednom z kriminálníků policista Roman Gnida (37). Po pronásledování se hlídkám vozy podařilo v Polsku zastavit. Oba řidiče pak ale policisté museli ještě honit pěšky.

Jednoho podle Holčákové asi po kilometrovém běhu dopadli, druhý jim zmizel v polích. Oba případy si pak převzala polská policie. V jednom případě řidiče kradeného auta prozradila vysoká rychlost, kterou jel. Povolenou šedesátku údajně překročil výrazně. Když ho policisté vyzvali, aby zastavil, tak nereagoval. Naopak ještě zrychlil až na více než 200 kilometrů za hodinu.

Vážným způsobem ohrožoval jiné řidiče, předjížděl je ve vysoké rychlosti, a to i zprava po krajnici,“ popsala mluvčí honičku. Dálniční hlídka vůz pronásledovala po dálnici A1 v Polsku až ke sjezdu u obce Mszana ve směru na Katowice.

Až tam se policistům podařilo automobil bezpečně předjet a zablokovat. Řidič se ale po zastavení dal na útěk. Po zhruba kilometrovém běhu policisté muže dostihli a zadrželi. „Při prověřování zjistili, že vůz byl ráno odcizen v Rakousku,“ řekla mluvčí. Zloděj navíc ani neměl příslušné řidičské oprávnění.

Už o měsíc dříve policisté řešili podobný případ. Na moravskoslezském úseku dálnice si všimli vozu s vypáčeným zámkem dveří. Proto jej začali pronásledovat. Řidič také zastavil až v Polsku, tentokrát ale havaroval.

Po nárazu do svodidel, shodou okolností u stejného sjezdu jako v březnovém případě, také začal utíkat. Tento muž ale policistům v polích unikl. Policisté pak zjistili, že vůz byl okolo 06:00 ukraden v Rakousku. Pronásledování začalo okolo 07:30. Podezřelého řidiče nyní hledají polští kriminalisté.

jarypadlo ( 19. března 2015 10:13 )

To musí být kachna,přece zbožní Poláci nemůžou krást když dodržují desatero.

ninga ( 18. března 2015 19:18 )

 

Zobrazit celou diskusi