Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jak probíhala schůzka Michalákové a Barnevernu: Vzali jí děti, ale vysvětlení se vyhýbají

Autor: dce - 
18. března 2015
05:01

Eva Michaláková přišla již před téměř čtyřmi lety o děti – odebrala jí je norská sociálka Barnevernet kvůli údajnému sexuálnímu zneužívání. Jenže celou kauzu provází neskutečné zákazy a příkazy, kterým nemůže nikdo uvěřit. V půlce ledna Eva Michaláková a její advokát Pavel Hasenkopf znovu vyjednávali se sociálkou. 

Na otázky Evy Michalákové Barnevernet prostě nedokázal odpovědět – a člověk se pak ptá, jak tedy celá věc může vůbec probíhat, když takříkajíc pravá neví, co dělá levá. Rozhovor norské sociálky a matky dvou odebraných dětí tak trošku připomíná debatu s robotem. Nelogické odpovědi na zcela jednoduché otázky.

Pavel Hasenkopf, advokát Michalákové, dal na svůj Facebook část přepisu rozhovoru, který se uskutečnil 20. ledna. Člověku u něj zůstává rozum stát, posuďte sami.

BarneVernet: Musíte si stále pamatovat, že toto všechno bude rozhodnuto na tom novém procesu, který nás čeká.
Je to tak, že matka může nabídnout, ale soud rozhodne, co ano a co ne.

Eva: Stále bych ráda odpověď na otázku, co podle vašeho názoru stále ještě dělám špatně, co mám změnit?
BV: Musíme vycházet z toho, že v tomto případě platí právoplatné rozhodnutí soudu. Starost o děti se bude probírat v procesu. Aby se rozhodnutí mohlo změnit, musí se nově otevřít případ o vrácení odpovědnosti. Je na krajské komisi, aby uvážila, zda se vaše situace změnila.

Eva: Dobře. Ale stále ještě jsem nedostala odpověď na to, co je špatně.
BV: Chcete vědět, proč vaše schopnost starat se o vaše děti byla soudem považovaná za slabou? Jde o soudní rozhodnutí.

Pavel Hasekopf: Ale vy byste měli napomáhat matce a měli byste být kompetentní poradit jí, jak má změnit své chování ke svým dětem.
BV: Toto si myslím, že Barnevernet nemůže udělat. Podle našeho názoru jediné účelné je začít číst rozsudek. Vycházejte ze zákona o starostlivosti o děti, paragraf 416, kde se stále probírá schopnost rodiče postarat se o své děti. A dle vyjádření matky máme pochybnosti, že toto bylo učiněno z její strany. 

Eva: Já bych ráda znala ty oblasti, ve kterých jsem podle vás špatná, oblasti, ve kterých se mám změnit.
BV: Na tyto otázky nejsme připraveni. A teď bychom se měli bavit…

Eva: Ale to je ta otázka, na kterou já bych nejvíce ráda znala odpověď.
BV: Rozumíme, ale bohužel, dneska na to odpověď nedostanete.
Hlavní otázkou pro naše advokáty je, jak se podmínky změnily, aby se tato věc mohla znovu řešit.

PH: Můžu se jen ujistit, jestli jsem to správně pochopil, vy nejste nyní připraveni odpovědět na otázku, co dělá paní Michaláková špatně a jak by měla změnit své chování?
Právník BV: My jsme to řekli, když jste opakovali, že jste stále nedostali odpověď na tu otázku. Toto je schůzka, kdy se rozebírá každá součást tohoto stavu. Není to schůzka, na které bude Barnevernet postaven ke zdi jen proto, že není ve stavu odpovědět na otázky, které tu jsou pokládané. 

Video Zprávy: Paroubková o kolapsu a krvácení do mozku! A žaloba na Norsko kvůli dětem! - Blesk TV
Video se připravuje ...

PH: Ale toto je základní věc, na kterou musíte umět odpovědět spatra.
Právník BV: Ne, to není naše povinnost. Mohlo by to být nebezpečné pro vývoj této schůzky.

PH: A můžeme naplánovat další schůzku, kde paní Michaláková položí tuto otázku?
Právník BV: Můžeme se všichni uklidnit? Nemusíme se hádat o to, na co zrovna teď nejsme schopni odpovědět…

PH: Mě překvapuje, že tak základní otázku, od které se odvíjí celý případ, Barnevernet není schopen zodpovědět. To je, jako kdybych já nevěděl, kolik je 1+1.
Právník BV: Já si nemyslím, že vám teď můžu pomoct víc, než jak vám pomáhám.

PH: Ne, to není otázka na vás. To je otázka na Barnevernet.
Právník BV: Ale já vám říkám, že na tuto otázku odpověď nedostanete. A jestli vám to nestačí, budete muset opustit tuto místnost.

PH: Přechází do angličtiny a ptá se přítomných úřednic Barnevernu, jestli může odpovědět jedna z nich. 
(Úřednice i právník jsou zaskočení.)
Úřednice se odvolávají na advokáta.
BV: Buď budeme pokračovat v dalších bodech schůzky, a když ne, tak bude schůzka ukončena.

PH: Jak se můžeme dostat dál, když neznáme tak základní věc?
(Právník BV něco říká, chybí překlad.)
PH: To je totiž důkaz toho, že k odebrání dětí vůbec nikdy nemělo dojít!
BV: Máte-li nějaké otázky, musíme je dostat písemně.
(...)

Video Zprávy: Když mi brali syny, málem je zabili! A týraný pes měl cihlu přivázanou k pacce! - Blesk TV
Video se připravuje ...

dfghjk ( 13. května 2015 17:01 )

alenam ( 18. března 2015 22:14 )

ty seš fakt úplně mimo dutchschulz Tvoje trapná domněnka o nějakém zastávání místo pochopení celé, i pro budoucnost našeho potomstva, nebezpečné situace už není ani směšná. To už je jen ubohost zabedněnce. U tebe totiž nejde o jinej názor ale o totální absenci informací týkajících se celého problému. A zrovna tak nemáš na to pochopit, že takové zrůdnosti, jako třeba Juvenilní Justice, jsou dílem právě těch nejvyspělejších zemí co už nevědí roupama co a ve snaze dovést něco k dokonalosti vytvořej tu nejhorší zrůdnost. V Norsku to začalo omezováním práv rodičů a přes zákon o tom, že už děti nepatří rodičům ale jsou majetkem státu, to došlo až ke vzniku "skvělé" sociálky. Sociálky vytvořené tak aby jí nemohl nikdo uplatit ani jinak ovlivnit, tedy jí byla dána naprostá samostatnost, což znamená že nespadá pod žádnou jurisdikci a nejsou nad ní žádné kontrolní orgány. Což bylo sice z počátku myšleno dobře ale nedomyšleno, jelikož to dalo vzniknout né hodné neúplatné ochránkyni dětí ale mafii s dětmi obchodující, na kterou nikdo nemůže a nikdo se proti ní neodváží jít, jelikož by přišel o děti ve své rodině. Ano, přesně to je zastrašovací metoda Barnevernet, s úspěchem léta praktikovaná, proti které není podle zákonů, co si ve své nabubřelé touze po dokonalosti Norové odhlasovali, žádné odvolání. Zkrátka tahle vyspělá společnost stvořila moloch který požírá její vlastní děti Ten tvůj poslední odstavec už je taková idiotština, že tomu už se zas můžu leda smát Pokud tu ze sebe chceš udělat ještě většího blbce, klidně pokračuj

alenam ( 18. března 2015 20:10 )

Ty tvoje komický vložky přímo žeru, dutchschulz Hledej a najdeš, jestli to umíš a nejseš línej. Chytrýmu napověz.....nebo snad potřebuješ nakopnout? Bazírovat na čárkách si jdi do pravopisnýho kroužku. Tady jseš v bulváru a neokecávej hloupě že s pochopením delších vět jsi ty neměl problém, když si to sám původně napsal. Nejde o to jestli je autorem......jde o to že to co máš zřetelně čitelně před sebou nejseš schopnej pochopit. Obsah je zcela OK a že ty víš prd a jseš příliš omezenej na to přijímat nová fakta blbejma kecama nezamaskuješ Čus bus blbečku. Bude ještě nějaká komická vložka?

alenam ( 18. března 2015 19:54 )

Neviděl a neokecáš to. Jednoduše ses profláknul tím, že o tom, co na nich je, lžeš.

alenam ( 18. března 2015 18:51 )

Ty seš vážně blbej dutchschulz Ani nepoznáš co je čí příspěvek dál se ptáš na něco, co je ve větě samé přímo vyjádřeno dělaj ti problémy delší souvětí, jsi zkrátka blb jak se dá poznat i z kravin co tu píšeš

Zobrazit celou diskusi