Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mobily jsou zabijáci sexu! Jaký je recept na vzkříšení milostného života?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
14. března 2015
21:48

Zhruba dvě pětiny lidí někdy odložily sex kvůli chytrým telefonům či tabletům, nebo naopak sexuální aktivitu uspíšily, aby mohly jít zase odpovídat na zprávy. Vyplývá to z průzkumu Durhamského Centra pro sex, Gender a sexualitu, financovaného firmou Durex.

Třetina zpovídaných párů se přiznala k tomu, že přerušila sex, aby mohla vzít telefon. "Někdy jsme spolu v posteli, já sjíždím Facebook a on si zase surfuje na nějaké sportovní aplikaci. Dobře si uvědomujeme, že doslova sedíme spolu v jedné posteli, a přitom žijeme v jiných světech," uvedla jedna respondentka.

Podle vedoucí oddělení pro globální marketing značky Durex Ukonwy Ojové hraje technologie ústřední roli v osobních životech a vztazích, a proto se firma rozhodla prozkoumat, jak může být pozitivně využita. "Zjistilo se, že nejjednodušší odpověď je ta nejúčinnější. Po hodinách konzultací nespočtu odborníků, výzkumech na akademické půdě a nekonečných kvalitativních rozhovorech se ukázalo, že řešení je jednoduché, a sice že milostný život nastartuje zejména to, když se v ložnici technologie vypne," podotkla.

Zhruba dvě třetiny respondentů přiznaly, že někomu poslaly flirtující zprávu nebo SMS se sexuálním podtextem, více než třetina někdy poslala sexuální fotografii.

tymitaky ( 14. března 2015 21:55 )

Mobily s vibračním vyzváněnim určitě, každá technologie se dá zneužít.

Zobrazit celou diskusi