Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milovala Rihannu, oblečení a make-up, pak jí ISIS vymyl mozek: Příběh školačky, která utekla k islamistům

Autor: INT, lm - 
15. března 2015
05:49

Sharmeena Begun (15) je první školačka, která utekla z Velké Británie k teroristům z islamistické organizace ISIS. Měsíce poté ji následovaly i její tři nejlepší kamarádky.

Sharmeena byla kdysi normální teenagerka, která milovala popovou hudbu a nakupování. Jejím snem bylo stát se doktorkou. Poté, co jí zemřela maminka na rakovinu, ale nastal v jejím životě zásadní obrat. Začala se oblékat do muslimského oblečení a navštěvovat mešitu.

Právě v tu dobu, kdy byla nejvíce zranitelná, ji kontaktovala přes telefon neznámá žena a začala ji verbovat k islamistům. Její tatínek Mohammad Uddin o tom, že s touto ženou mluví, neměl ani tušení. Nevěděl ani, že začala mizet přes den ze školy a učit se arabské fráze. "Každý rodič by měl kontrolovat, co jeho dítě na telefonu dělá," přiznal zdrceně britskému listu Daily Mail a dodal: "Policie by měla více monitorovat internet, protože ničí lidem životy. Není to fér! Zničil život nejen mojí dceři, ale i jejím třem kamarádkám."

Mohammad Uddin po zmizení Sharmeeny kontaktoval její tři nejlepší kamarádky. Ty mu ale tvrdily, že neví, co se s dívkou stalo. Nakonec mu policisté řekli, že je nejspíš s islamisty v syrském městě Rakka. Navzdory tomu policie nedala na její kamarádky pozor a ty měsíce poté utekly k Islámskému státu také.

Sharmeena svému tátovi dva týdny po útěku ještě jednou zavolala. "Řekla mi 'Jsem tu šťastná. Rozhodla jsem se sama. Nestrachuj se o mě, jsem v pořádku,'" vypráví Mohammad. Když se otec nabídl, že za ní přijede, řekla, že to nejde, a oba pak začali brečet. "Ať už jsi kdekoliv, prosím, vrať se. Moc mi chybíš. Chci svou dceru zpět, bez tebe je to těžké," vzkazuje dceři Mohammad.

dissent ( 15. března 2015 15:16 )

Je z Velké Británie,ale určitě to je nějaká černá kůže,tak táhla za svýma.Těch škoda není.

babana ( 15. března 2015 13:55 )

Britové mají o tři salámistické mr*dky ve svém státě méně, jen dobře!

babana ( 15. března 2015 13:49 )

 Vyznavači zločinné salámistické ideologe, kteří žijí v ČR, by se měli inspirovat a hůra upalovat za nimi.

t.novak ( 15. března 2015 13:37 )

mrdounberlusconi

pepen ( 15. března 2015 13:22 )

Jeli za dobrodružstvím-tam budou dělat *** pro vygumovaný mozky!!!! Dobře jim tak-až se jich nabaží-uříznou jim palice a pošlou rodinám!!!!!

Zobrazit celou diskusi