Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

23dennímu miminku transplantovali srdce: Dostalo druhou šanci na život!

Autor: shp - 
12. března 2015
11:23

Nicole Eggleston (32) z americké Kalifornie byla v očekávání, ale bohužel neočekávala, že její třetí syn po narození přežije. Nekupovala žádné oblečení pro miminko, nezařizovala ani pokojíček. Lékaři totiž na ultrazvuku zjistili, že trpí vážnou, život ohrožující poruchou srdce. Miminko však zachránila unikátní transplantace.

Byla jsem vystrašená. Nikdy jsem si nepředstavovala, že bych ho přinesla domů,“ přiznala Nicole. Matka samoživitelka však přes nepřízeň osudu navlékla malému Dravynovi Johnsonovi první dupačky. Chlapečkovi je nyní pět týdnů a lékaři jsou v jeho případě optimističtí.

Miminko se sice narodilo s několika vážnými abnormalitami srdce, ale život mu zachránila náročná transplantace dětského srdíčka. Tu lékaři provedli už ve 23. dnu po narození. Báli se, že by Dravyn Johnson nemusel přežít a srdce od mrtvého dárce by později již nevyhovovalo.

Teď je to normální, zdravé děťátko,“ řekla Janine Carr, zdravotní sestřička. „Toto srdce bude růst zároveň s ním, to je na tom to úžasné,“ prohlásil doktor Brian Reemtsen, chirurg, který prováděl transplantaci.

mak ( 12. března 2015 14:42 )

 "byla v očekávání, ale bohužel neočekávala, že její třetí syn po narození přežije" Co to je za šílenou stylizaci? To zní, jako by si nějaká šílená matka přála, aby umřel, a teď je zklamaná, že přežil... Snad "nemohla očekávat, že syn přežije" či tak nějak. Pokus o hru se slovy dost nevyšel!!!

y1xcvbnm ( 12. března 2015 12:15 )

vzalo

y1xcvbnm ( 12. března 2015 12:14 )

 Ani nemůžu pomyslet na to kde se srdíčko vzala.

Zobrazit celou diskusi